Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ ή Τούνμπεργκ - Νέα «μονομαχία» στο Νταβός

Τραμπ ή Τούνμπεργκ – Νέα «μονομαχία» στο Νταβός

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα απευθύνει ομιλία προς τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων, των εταιρειών, των Κεντρικών Τραπεζών και των Διεθνών Οργανισμών. Δύο ώρες μετά, η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα ανοίξει με παρέμβασή της ομιλία για το πώς θα αποφευχθεί η «κλιματική αποκάλυψη»

Στο Νταβός, και το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, θα βρεθούν «αντιμέτωποι» ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ και η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η 17χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία αναμένεται να απευθυνθεί στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι κεντρικός ομιλητής.

Ειδικότερα, την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ θα απευθύνει ομιλία προς τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων, των εταιρειών, των Κεντρικών Τραπεζών και των Διεθνών Οργανισμών. Δύο ώρες μετά, η Γκρέτα Τούνμπεργκ -το πρόσωπο της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ-  θα ανοίξει με παρέμβασή της ομιλία για το πώς θα αποφευχθεί η «κλιματική αποκάλυψη».

Οι δύο ομιλίες είναι τα κυρίαρχα θέματα στα πρωτοσέλιδα για το Νταβός, δεδομένου ότι οι διοργανωτές έχουν τοποθετήσει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Στο επίκεντρο κριτικής ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος είναι μεταξύ αυτών που αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή και, όπως είχε άλλωστε υποσχεθεί προεκλογικά, απέσυρε τη χώρα από τη συνθήκη του Παρισιού. Οπότε και αναμένεται να γίνει στόχος κριτικής και προκλήσεων γι’ αυτές τις θέσεις του.

Από την πλευρά της, μπροστά σε χιλιάδες διαδηλωτές και ακτιβιστές για το κλίμα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ ότι θα δώσει δυναμικά το «παρών» στο Νταβός, απαιτώντας από τους ηγέτες του κόσμου να πάρουν δραστικά μέτρα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

«Στους παγκόσμιους ηγέτες και όσους έχουν εξουσία, θέλω να πω ότι ακόμα δεν έχετε δει τίποτα. Δεν έχουμε τελειώσει, να είστε βέβαιοι γι’ αυτό. Κι αυτό είναι το μήνυμα που θα φέρουμε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε η 17χρονη.

«Φρούριο» το Νταβός

Στο μεταξύ, οι εκατοντάδες διαδηλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με 5.000 στρατιωτικούς και αστυνομικούς από κάθε γωνιά της Ελβετίας.

Μαχητικά αεριωθούμενα, χερσαία αμυντικά συστήματα και ραντάρ συγκαταλέγονται στα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για την προστασία των περίπου 3.000 συμμετεχόντων στο φόρουμ, έγινε γνωστό από την ελβετική αστυνομία.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024