Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αustralian Open : Άνετα ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο γύρο

Αustralian Open : Άνετα ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο γύρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Σαλβατόρε Καρούσο με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 6-3) στον πρώτο γύρο του Australian Open και προκρίθηκε σε λιγότερες από 2 ώρες αγώνα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Αustralian Open, επικρατώντας άνετα του Σαλβατόρε Καρούζο με 3-0 σετ (6-0, 6-3, 6-3) και πήρε εύκολη πρόκριση στο δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Ο κορυφαίος έλληνας τενίστας έχασε μόλις πέντε γκέιμ στο ματς και κυριάρχησε απέναντι στον Ιταλό, ο οποίος κόντραρε τον Τσιτσιπά μόνο στο τρίτο σετ.

Ο «Τσιτσιφάστ» έδειξε την ανωτερότητά του κι έκλεισε θέση για τη φάση των «64» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Φίλιπ Κολσράιμπερ και τον Μάρκος Τζιρόν.

Το Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 43 λεπτά για να «τελειώσει» τον Ιταλό, Νο 95, και να σκορπίσει χαμόγελα και πανηγυρισμούς στις κερκίδες, όπου υπήρχαν εκατοντάδες έλληνες ομογενείς για να στηρίξουν την προσπάθεια του Τσιτσιπά.

Ο έλληνας τενίστας έκανε το πρώτο βήμα για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου την περασμένη σεζόν έφτασε έως τους «4».

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Καρούζο, ο Στέφανος πήρε το πρώτο σετ με συνοπτικές διαδικασίες, αφού έκανε τρία μπρέικ στο σερβίς του Ιταλού και με χαρακτηριστική άνεση έκανε το 6-0 σε μόλις 22 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Καρούσο αναθάρρησε, ισοφάρισε σε 1-1, όμως και πάλι ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ σοβαρός και κυρίως κλάσεις ανώτερος, φτάνοντας στο 6-2 και το 2-0.

Στο τρίτο σετ είναι που δυσκολεύτηκε (αν δυσκολεύτηκε) ο Στέφανος, όπου προηγήθηκε με 3-1 γκέιμ κάνοντας μπρέικ, αλλά ο Ιταλός δεν τα παράτησε, μείωσε σε 5-3 και απλώς ανάγκασε τον Τσιτσιπά να ανεβάσει ρυθμό και να πάρει το σετ.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε με μεγάλη άνεση στη νίκη, η οποία θα τον στείλει στο 2ο γύρο, όπου θα παίξει την Τετάρτη με έναν εκ των Κολσράιμπερ ή Τζιρόν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024