Δένδιας : Η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στα επόμενα στάδια της διαδικασίας του Βερολίνου
Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τη χθεσινή διαδικασία ένα θετικό πρώτο βήμα, εξέφρασε όμως την ενόχληση της Ελλάδος γιατί δεν υπήρξε στα συμπεράσματα ρητή αναφορά που να καταδεικνύει ότι τα μνημόνια Τουρκίας-Λιβύης είναι κενά περιεχομένου
Η Ελλάδα αναμένει να συμπεριληφθεί και αυτή στα επόμενα στάδια της Διαδικασίας του Βερολίνου σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.
Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τη χθεσινή διαδικασία ένα θετικό πρώτο βήμα, εξέφρασε όμως την ενόχληση της Ελλάδος γιατί δεν υπήρξε στα συμπεράσματα ρητή αναφορά που να καταδεικνύει ότι τα μνημόνια Τουρκίας-Λιβύης είναι κενά περιεχομένου.
«Σήμερα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο έγινε αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα της Λιβύης. Είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και να χαρακτηρίσω τα συμπεράσματα του Βερολίνου, καταρχήν, σαν ένα θετικό πρώτο βήμα», σημείωσε ο κ. Δένδιας και συνέχισε: «Θετικό, γιατί βεβαιώνει τη διάθεση όλων των πλευρών να βρουν μια πολιτική λύση και γιατί επαναλαμβάνει την ανάγκη εφαρμογής του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη».
«Βεβαίως όμως είναι ένα πρώτο και μόνο ένα πρώτο βήμα», επεσήμανε. «Όλα θα κριθούν από τη συνέχεια».
«Είχα επίσης τη δυνατότητα να εκφράσω την ενόχληση της ελληνικής πλευράς, όχι μόνο γιατί δεν προσκλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία, αλλά επίσης και κυρίως γιατί δεν συμπεριλήφθησαν στα συμπεράσματα στοιχεία που να αποτελούν ρητή αναφορά στην ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου, μια απόφαση που μας δεσμεύει όλους».
«Και μάλιστα όταν στο Βερολίνο παρίστατο η ηγεσία όλων των ευρωπαϊκών θεσμών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, τον «διαβεβαίωσε ότι η θέση της ΕΕ παραμένει η ίδια, ότι τα μνημόνια είναι παράνομα και αυτά τα μνημόνια είναι κενά περιεχομένου».
«Βεβαίως όμως οφείλω να πω ότι η Ελλάδα αναμένει τη συνέχεια όλης αυτής της διαδικασίας και αναμένει να συμπεριληφθεί και αυτή στα επόμενα στάδια της διαδικασίας του Βερολίνου», κατέληξε ο κ. Δένδιας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
- Μπόνι Τάιλερ: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια του Total Eclipse of the Heart
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Κεσσές αποστομώνει Βορίδη – «Γνωρίζει και παριστάνει τον ανίδεο, η δικαστική απόφαση τον αναφέρει 44 φορές»
- Ζότα Σίλβα: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα που ήθελα να κάνω στην καριέρα μου»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 4,4% τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442