Γεραπετρίτης για Διάσκεψη του Βερολίνου: Εκόντες άκοντες θα δεχθούν την ελληνική θέση
Η ελληνική διπλωματία έχει λόγο, και έχει αποκτήσει ευρύτατα ερείσματα τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας για τη Διάσκεψη του Βερολίνου και τα αποτελέσματα αυτής
Η ελληνική διπλωματία έχει λόγο, και έχει αποκτήσει ευρύτατα ερείσματα τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας για τη Διάσκεψη του Βερολίνου και τα αποτελέσματα αυτής.
«Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δε θα δεχθεί τετελεσμένα» επισήμανε και σχολίασε τα αποτελέσματα της Διάσκεψης.
Σε αυτό το πλαίσια δήλωσε ότι στις τεχνικές επιτροπές που θα συσταθούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ το επόμενο διάστημα θα συμμετέχουν και χώρες που δεν έλαβαν μέρος. «Η Τουρκία μπορεί να παρίσταται στις διαδικασίες για το αποτέλεσμα αλλά δεν θα παραγάγει το αποτέλεσμα» διευκρίνισε ο υπουργός.
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει λόγο στο λιβυκό ζήτημα, τόσο απευθείας στα όργανα της ΕΕ, όσο, εμμέσως και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω της συμμάχου Γαλλίας, μόνιμο μέλος του ΣΑ, που έχει συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας της ΕΕ, υπάρχει σχετικός διαγκωνισμός και η Γαλλία διεκδικεί ζωτικό ρόλο» διευκρίνισε.
«Ο Χαφτάρ δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει κάποια ενεργεία της Τουρκίας στη Λιβύη. Εκόντες άκοντες θα δεχθούν την ελληνική θέση, θα είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε επίλυση. Η ΕΕ θα πάρει σειρά από αποφάσεις για το λιβυκό σε όλα τα επίπεδα, υπάρχει και δυνατότητα αντίλεξης της Ελλάδας» εξήγησε ο υπουργός.
Καμία σοβαρή χώρα δεν έχει αναγνωρίσει την παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία… Αν η Τουρκία, πρόσθεσε, βγει με ερευνητικό σκάφος στην περιοχή που έχει οριοθετήσει θα δείτε τι σημαίνει αντίδραση της διεθνούς νομιμότητας.
«Σημείωσε δε ότι θα υπάρξει κλιμακωτή αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού με βάση τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί έχει πει ο Πρωθυπουργός. Τα ζητήματα κυριαρχίας δεν επιτρέπουν καμιά εθνική παραχώρηση».
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγος του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442