Στόχος μας είναι να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Εκτιμά παράλληλα ότι οι αναφορές Ερντογάν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταδεικνύουν την ενόχληση του τούρκου προέδρου, για την επίσκεψη και τις ευχαριστίες Χαφτάρ στην Ελλάδα.

Το στόχο της κυβέρνησης να είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εκτιμώντας ότι οι αναφορές Ερντογάν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταδεικνύουν την ενόχληση του τούρκου προέδρου, για την επίσκεψη και τις ευχαριστίες Χαφτάρ στην Ελλάδα.

Παράλληλα υπενθυμίζει τη δέσμευση του Λίβυου στρατάρχη για κατάργηση του μνημονίου Τουρκίας – Τρίπολης.

Ειδικότερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, για τις αναφορές Ερντογάν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «ενοχλήθηκε προφανέστατα από το γεγονός ότι ήρθε ο κ. Χαφτάρ αμέσως πριν πάει στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε στην ελληνική συνδρομή.

»Δεν μας επηρεάζει εμάς αυτό. Εμάς μας επηρεάζει ο στόχος να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το πλέγμα του κοινοτικού κεκτημένου και το Διεθνές Δίκαιο να είναι πάντα η πυξίδα μας.

Σε αυτό θα επιμείνουμε ότι και να λέει ο κ. Ερντογάν εμείς δεν ακολουθούμε σε χαρακτηρισμούς. Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα σήμερα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Λίβυος στρατάρχης Χαφτάρ εάν έχει τις τύχες της Λιβύης στα χέρια του, μετά την επίτευξη πολιτικης λύσης έχει δεσμευθεί για την κατάργηση του μνημονίου Τουρκίας – Τρίπολης αλλά και για να συνεχιστούν οι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών «πιάνοντας το νήμα από το 2010».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr