Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου στην Louis Vuitton

Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου στην Louis Vuitton

Η απόκτηση του δεύτερου μεγαλύτερου διαμαντιού στον κόσμο από την Louis Vuitton, βάζει τον φημισμένο οίκο ειδών πολυτελείας δυναμικά στον κόσμο των κοσμημάτων.

Ένα σκουρόχρωμο, ακατέργαστο διαμάντι των 1.758 καρατίων αγόρασε η Louis Vuitton, με σκοπό να το επεξεργαστεί και να το πουλήσει μετέπειτα τμηματικά στα κοσμήματά της.

Το ακατέργαστο διαμάντι των 1.758 καρατίων, το οποίο βρέθηκε από την εταιρεία Lucara Diamond Corp. στην Μποτσουάνα τον περασμένο Απρίλιο, είναι σκουρόχρωμο και έχει περίπου το μέγεθος μίας παλάμης.

Η μεταλλευτική εταιρεία το ονόμασε «Sewelô», που σημαίνει «σπάνιο εύρημα» στη γλώσσα της νότιας Αφρικής Tswana.

«Ο σκοπός αυτής της άνευ προηγουμένου συνεργασίας ανάμεσα σε μια εταιρία εξόρυξης, μιας εταιρίας επεξεργασίας και έναν μεγάλο οίκο πολυτελών ειδών, είναι να σχεδιαστεί και να κοπεί μια συλλογή διαμαντιών από το Sewelô», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά, ενώ συμπληρώνεται ότι οι πλήρεις δυνατότητες της συγκεκριμένης πέτρας θα φανούν μόνο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η Lucara συνεργάζεται τώρα με τον οίκο Louis Vuitton και τη βελγική εταιρεία επεξεργασίας διαμαντιών HB, προκειμένου να δημιουργηθεί μια σειρά από μικρότερα διαμάντια από το Sewelô.

Η ανακοίνωση δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, ωστόσο η Lucara αποκάλυψε ότι θα πάρει προκαταβολή και θα κρατήσει το 50% των διαμαντιών που θα κοπούν από την πέτρα. Ένα 5% θα πάει στις κοινοτικές δράσεις που εκπονεί η εταιρία στη Μποτσουάνα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τον Οίκο Louis Vuitton, προκειμένου να μετατρέψουμε το ιστορικό Sewelô, το μεγαλύτερο διαμάντι της Μποτσουάνα σε μια συλλογή κοσμημάτων», είπε η Πρόεδρος της Lucara, Έιρα Τόμας.

Η αγορά αυτή εκ μέρους της Louis Vuitton είναι μια ακόμα εντυπωσιακή κίνηση της μητρικής εταιρείας του οίκου, της LVMH, στον τομέα των κοσμημάτων. Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της επίσης τον ιταλικό οίκο Bulgari και τις ωρολογοποιείες ΤAG Heuer και Hublot, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο αγόρασε και το εμβληματικό κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co. της Νέας Υόρκης, για περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν ανακαλύφθηκε το Sewelô, πήρε τον τίτλο του δεύτερου μεγαλύτερου διαμαντιού στην ιστορία, ρίχνοντας στην tρίτη θέση το Lesedi La Rona, ένα διαμάντι βάρους 1.111 καρατίων που βρέθηκε στο ίδιο ορυχείο στη Μποτσουάνα.

Για την ιστορία το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου είναι το Cullinan με βάρος 3.106 καρατίων, το οποίο ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική το 1905.

Το συγκεκριμένο διαμάντι κόπηκε σε μικρότερες πέτρες, μερικές από τις οποίες δημιουργήθηκε μέρος των βασιλικών κοσμημάτων της Βρετανίας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024