Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tips που θα κάνουν τη σχέση σας καλύτερη

Tips που θα κάνουν τη σχέση σας καλύτερη

Μια σχέση δε γίνεται να μην έχει δυσκολίες και αντικειμενικά εμπόδια. Ορισμένα από αυτά όμως ξεπερνιούνται με την ατομική πρωτοβουλία του καθενός

Όταν βλέπεις ότι η σχέση σας περνάει έντιονη πλήξη καλό θα ήταν να ακολουθήσεις αυτά τα tips έτσι ώστε να μπορέσει αυτή η σχέση να βελτιωθεί αλλά και να κρατήσει στο μέλλον για πολύ καιρό.

Παρακολουθήστε τηλεόραση μαζί

Σίγουρα θα βλέπετε συχνά μαζί τηλεόραση, αλλά όχι με τον τρόπο που το εννοώ εγώ. Πιάστου το χεράκι, πλησίασέ τον, ελάτε κοντά. Οι ειδικοί το επισημαίνουν. Η τηλεόραση είναι ένας τρόπος να έρθεις κοντά με το σύντροφό σου.

Πιο παλιά τα περισσότερα ζευγάρια είχαν μόνο μία τηλεόραση σπίτι τους και ελάχιστα προγράμματα να δουν οπότε αναγκάζονταν να κάτσουν μαζί μπροστά από μία τηλεόραση και να δουν κάτι συγκεκριμένο ανεξάρτητα από το αν άρεσε και στους δύο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήταν μια χαρά και ούτε πλήξη υπήρχε, ούτε βαρεμάρα, ούτε τίποτα.

Σήμερα η τηλεόραση έχει μετατραπεί σε μία…σόλο δραστηριότητα. Έχουμε βάλει τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο, μέχρι και στην τουαλέτα και ο ένας τη βγάζει στο σαλόνι και ο άλλος στο δωμάτιο.

Βρείτε κάτι που να αρέσει και στους δύο και καθίστε μαζί να το δείτε. Και χρόνο θα περάσετε έτσι μαζί και θα βρείτε κάτι για να σχολιάσετε. Το σχόλιο θα γίνει συζήτηση και η συζήτηση (ίσως) καυγάς ή σεξ. Στο χέρι σας είναι.

Αναβιώστε το πρώτο σας ραντεβού

Είναι σημαντικό για τα ζευγάρια που έχουν ρουτινιάσει να επιστρέψουν σε δραστηριότητες που κάποτε απολάμβαναν. Μιλήστε για τον πρώτο εκείνο καιρό όταν ήσασταν ακόμα φρέσκο ζευγαράκι και βγαίνατε. Θυμηθείτε το πρώτο σας ραντεβού, πώς κρατιόσασταν χέρι-χέρι, το πρώτο σας φιλί, τον ενθουσιασμό, τις πεταλούδες στο στομάχι.

Αυτή η ανάμνηση θα σας φέρει στο νου όλες τις καλές στιγμές που μοιραστήκατε και πώς ένιωθε ο ένας για τον άλλο. Τι φορούσατε όταν γνωριστήκατε; Ποια ήταν τα πρώτα σας λόγια; Ποια ευτράπελα συνέβησαν;

Ώρα για καινούργιο – και κοινό – χόμπι

Τα χόμπι μπορούν να βοηθήσουν μία σχέση να συνέλθει. Δοκιμάστε κάτι που να αρέσει και στους δύο. Τα χόμπι επιτρέπουν στο σύντροφό μας να μας κατανοήσει καλύτερα και να μας πλησιάσει περισσότερο. Μπορείτε να κάνετε μαθήματα φωτογραφίας π.χ. και να του ποζάρεις κάθε μέρα γυμνή!

Μπορείτε να κάνετε μαθήματα μαγειρικής και να καλείτε τους φίλους σας να τρώτε όλοι μαζί. Μπορείτε να κάνετε μαθήματα αναρρίχησης και να μην αφήσετε βουνό για βουνό. Επίσης μπορείτε να μάθετε μία ξένη γλώσσα και ιδού και η ευκαιρία για ταξιδάκι.

Η από κοινού εκμάθηση νέων πραγμάτων αυξάνει τον ενθουσιασμό σε μία σχέση. Δεν έχει σημασία τι είδους δραστηριότητα είναι αυτή. Αυτό που μετράει είναι να την παρακολουθείτε μαζί και να διασκεδάσετε. Είναι το καλύτερο αντίδοτο στην πλήξη. Δεν μπορείς να βαρεθείς όταν είσαι ενθουσιασμένος.

Παίξτε ένα παιχνίδι

Τα παιχνίδια εκτός του ότι είναι διασκεδαστικά, διώχνουν και το στρες. Δεν μιλάμε απαραιτήτως για παιχνίδια με τράπουλα ή επιτραπέζια. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια λιγότερο γνωστά και παιχνίδια που μπορείτε να επινοήσετε εσείς.

Π.χ. Τραγουδάς ένα τραγούδι και πρέπει ο σύντροφός σου να συνεχίσει με ένα άλλο τραγούδι από εκεί που σταμάτησες εσύ. Έχει πολύ γέλιο, το έχω δοκιμάσει. Πολύ ωραίο είναι και το θάρρος ή αλήθεια. Εμένα μου αρέσει και η στριπ ξερή γιατί πόκερ δεν ξέρω να παίζω. Παίζουμε ξερή και όποιος χάσει το παιχνίδι, βγάζει και από ένα ρούχο. Δεν ξέρω αν στο τέλος νικητής είναι ο ντυμένος ή ο τσιτσιδομένος.

Άσε τα συνηθισμένα και κάνε κάτι διαφορετικό

Βασική αιτία της πλήξης είναι ότι και οι δύο κάνετε τα ίδια και τα ίδια με αποτέλεσμα να βαριέστε. Διευρύνετε τις εμπειρίες σας, κάντε κάτι ριψοκίνδυνο, κάτι τρομακτικό, κάτι τραβηγμένο. Δεν εννοώ κάτι που θα σας βάλει σε πραγματικό κίνδυνο, αλλά κάτι που δεν θα είναι εκ του ασφαλούς και θα σας κάνει να αισθανθείτε λιγότερο άνετα.

Παράδειγμα: λούνα παρκ. Έχει κάτι παιχνίδια, ο Θεός βοηθός, από αυτά που λες «Εγώ; Ποτέ». Κι όμως. Πήγαμε με το φίλο μου, ανεβήκαμε σε μερικά παιχνίδια και από τα ουρλιαχτά μας, μας έδιωξαν στο τέλος. Έχουν περάσει χρόνια και ακόμα το συζητάμε και γελάμε. Η εμπειρία αυτή μας ένωσε για τα καλά. Όταν λέω μας ένωσε; Δεν ξαναπατήσαμε σε λούνα παρκ.

Σημασία έχει ότι το κάνετε μαζί. Όσο πιο «τρελή» είναι η δραστηριότητα, τόσο το καλύτερο. Η αδρεναλίνη θα δώσει νέα πνοή στη σχέση σας.

Δοκιμάστε καινούργια πράγματα στο σεξ

Δυστυχώς το σεξ είναι από τα πρώτα πράγματα που βαριόμαστε σε μία σχέση. Όσο πιο πολλές οι ευθύνες και η κούραση και όσο πιο δύσκολη η καθημερινότητα, τόσο πιο πολύ βαριόμαστε να κάνουμε σεξ. Όταν ρίχνουμε λίγο νερό στο κρασί μας (λόγω επιμονής της άλλης πλευράς) και λέμε «Ας πάει και το παλιάμπελο. Μια ψυχή που είναι να βγει», τότε κάνουμε τα ίδια και τα ίδια και σχεδόν με το ζόρι.

Αν φτάσουμε σε σημείο να βαρυγκομάμε στο σεξ, τα πράγματα είναι σκούρα και το μέλλον της σχέσης απίστευτα αβέβαιο.

Δοκιμάστε καινούργιες στάσεις, καινούργια κόλπα, ανοίξτε τους ορίζοντές σας. Αιφνιδίασε το σύντροφό σου στις σκάλες, στο ασανσέρ ή στο αυτοκίνητο. Ετοίμασε μία ρομαντική βραδιά με δείπνο, κεριά, αιθέρια έλαια, ροδοπέταλα και σέξι εσώρουχα.

Κάντε σεξ κάποια στιγμή της μέρας που κανονικά δεν θα κάνατε (κάνε ντου στη δουλειά του στο μεσημεριανό του διάλειμμα). Επίσης μπορείτε να πειραματιστείτε με εναλλαγές ρόλων και να εκπληρώσετε ο ένας τις φαντασιώσεις του άλλου.

Η σεξουαλική μας ζωή είναι σαν ένας κήπος. Πρέπει να τον ποτίζουμε για να ανθεί και να διατηρείται. Αν λοιπόν θέλεις να αποφύγεις την πλήξη στο κρεβάτι, πρέπει να δουλέψεις.

Να θυμάσαι ότι αιτία όλων είναι η ρουτίνα. Ο άνθρωπος θέλει ποικιλία στη ζωή του και να γνωρίζει συνεχώς καινούρια πράγματα. Η πλήξη είναι απολύτως φυσιολογική στο πέρασμα του χρόνου. Αν θέλετε λοιπόν να διατηρήσετε τη σχέση σας συναρπαστική, δώστε βάση στην περιπέτεια και την έκπληξη. Λίγο-λίγο κάθε φορά.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024