Ο ΠΑΟΚ ουρλιάζει «νικάμε αδέρφια», στηριζόμενος στο γεγονός ότι ο Ιβάν δεν «φαίνεται» πουθενά μετοχικά στο εν Ελλάδι βασίλειό του. Αλλά τα ουρλιαχτά δυσχεραίνουν την κατάσταση

«Δεν θα μου άρεσε ένας βασιλιάς που θα μπορούσε να υπακούει». Η διάσημη φράση του Γάλλου συγγραφέα Πιερ Κορνέιγ, ταιριάζει γάντι στην εικονική πραγματικότητα, στην οποία προσπαθεί να παρασύρει το κοινό της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει ότι… νικάει.

«Νικάμε αδέρφια», που έλεγε και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ως «Παπαφλέσσας». Η ερμηνεία του ΠΑΟΚ, βεβαίως, είναι πολύ χαμηλότερου επιπέδου. Και θα μπορούσε να σταθεί σε κάποια μαύρη κωμωδία. Ή ακόμη καλύτερα, σε θέατρο σκιών.

Πρωταγωνιστής στην παράσταση; Μα, φυσικά, ο Ιβάν Σαββίδης. Εστω κι αν χρειάζεται εκπροσωπείται από… παρένθετα πρόσωπα (τι μου θυμίζει…). Τη σύζυγο, τον γιο, κάποιον ανιψιό του, ας πούμε.

Εξάλλου, ο «Βασιλιάς» της οικογένειας Σαββίδη και της οικογένειας του ΠΑΟΚ, συνηθίζει να χρησιμοποιεί «παρένθετους» (τι μου θυμίζει) εκπροσώπους. Όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά παντού. Σε όλες τις εταιρείες που έχει στην Ελλάδα. Πουθενά δεν «φαίνεται» μετοχικά. Ούτε στον ΠΑΟΚ, βεβαίως. Ούτε στην DIMERA, την BELTERRA, πουθενά. Και αυτό δεν είναι άγνωστο, βεβαίως. Βασιλιάς χωρίς… βασίλειο γίνεται; Δεν γίνεται.

Αλλά από αυτό το σημείο, έως το να φτάσει ο δικηγόρος του Ιβάν να πει μπροστά στην ΕΕΑ (λες και απευθύνεται σε εξωγήινους) ότι «δεν κάνει κουμάντο στην ΠΑΕ» και απλώς «συμβουλεύει» τον γιο και τη σύζυγό του, Κυριακή, που ασκούν τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπάρχει μια απόσταση σοβαρότητας. Και αξιοπρέπειας.

Το ότι ο Σαββίδης χρησιμοποιεί μόνο «μπροστινούς» στις εν Ελλάδι επιχειρήσεις του είναι γνωστό. Όπως γνωστό και αναντίρρητο είναι ότι αυτός είναι το κουμάντο της οικονομικής αυτοκρατορίας που έχει χτίσει. Και αυτό δεν χρειάζεται καν αποδείξεις. Το επιβεβαιώνει ακόμη και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που τον αναφέρει ως «μεγαλομέτοχο».

Ο ισχυρισμός των δικηγόρων του ότι δεν ανήκει στον Ιβάν η ΠΑΕ, δείχνει αμηχανία. Και ότι σαν να προσπαθούν να τον «κρύψουν» από κάτι. Εξάλλου, ο Ιβάν, με τη γυναίκα και τον γιο του που δηλώνονται ως ιδιοκτήτες της ΠΑΕ, είναι close family members. Και σύμφωνα με τον Νόμο 2308 παράρτημα Α, υπάρχει «διοικητική εξάρτηση των εταιριών που ελέγχει ο Ιβάν με αυτές που ελέγχει η γυναίκα και ο γιος του». Οπότε είναι απορίας άξιο, για ποιον λόγο μπορεί να χρησιμοποίησαν αυτό το επιχείρημα.

Όπως άνευ ουσίας είναι και η προσπάθεια να πείσουν ότι, επειδή ο Σαββίδης δεν είναι… ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και τα παιδιά του έχουν σχέση… τρίτου βαθμού με τον Καλπαζίδη, δεν τίθεται θέμα πολυϊδιοκτησίας.

Διότι αυτό που δεν λέει το σύστημα ΠΑΟΚ, είναι αυτό που είπε το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκουδής σήμερα. Τι είπε; Το εξής: «Δεν είναι το θέμα αν είναι 2ου ή 3ου βαθμού, αλλά τι βαθμούς εξάρτησης έχει με τα επιχειρηματικά συμφέροντα Σαββίδη. Αν είναι παρένθετο πρόσωπο ή δεν είναι». Τι δεν καταλαβαίνετε…

ΥΓ. Επέστρεψε ο «στρατηγός» με τα δύο μικρά ονόματα, γιατί τα στρατιωτάκια δεν μπορούν να γράψουν ούτε το όνομά τους σωστά. Λογικό. Αλλά μέτριο, πολύ «λίγο» το ξεκίνημα. Καλή επιστροφή…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr