Εκτενή συζήτηση για το προσφυγικό είχε ο πρωθυπουργός με τον Μαργαρίτη Σχοινά
Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες της Επιτροπής αναφορικά με την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι ο επιμερισμός των βαρών σε όλα τα κράτη-μέλη.
Συζήτηση για ευρύ φάσμα θεμάτων είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.
Στο επίκεντρο το προσφυγικό
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές και τρέχουσες εξελίξεις για ποικίλα εν εξελίξει ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες της Επιτροπής αναφορικά με την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι ο επιμερισμός των βαρών σε όλα τα κράτη-μέλη.
Μιλώντας χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών για το σχεδιαζόμενο, νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει λύση στο θέμα της κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού/προσφυγικού έως το τέλος του 2020, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας.
Επίσης τόνισε το ρόλο της νέας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής/συνοριοφυλακής, η οποία θα έχει πλέον δικούς τους πόρους και προσωπικό που θα φτάσουν – όπως είπε – τους 10.000 έως το τέλος της προγραμματικής περιόδου.
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
- Shops Open Across Greece this Sunday as Summer Sales Continue
- Airbnb: Τι γράφει το e-mail της ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτες ακινήτων
- Τσιτσιπάς – Κολινιόν 2-1: Νικητής ο Στέφανος, κατέκτησε το Γκστάαντ Όπεν! (vids)
- Μέσα στην σκοτεινή «αίρεση» του Έπσταϊν: Μαρτυρία πρώην βοηθού ξετυλίγει το νήμα του μηχανισμού κακοποίησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)

































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442