Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόρια : Με δάκρυα στα μάτια για τους θανάτους στη Μόρια - «Κάντε κάτι!»

Μόρια : Με δάκρυα στα μάτια για τους θανάτους στη Μόρια – «Κάντε κάτι!»

Συντετριμμένη εμφανίστηκε η πασίγνωστη ηθοποιός Lena Headey, που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από τον ρόλο της ως «Σέρσεϊ Λάνιστερ», στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.

Δεν έχει τέλος το δράμα των προσφύγων στη Μορία, καθώς μετράμε τρεις νεκρούς μέσα σε ένα μήνα.

Το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 20χρονου από τη Υεμένη, ο οποίος έπεσε νεκρός έπειτα από επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια καβγά στον καταυλισμό.

Ο 20χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.

Λίγες μέρες πριν, την Τρίτη, εξέπνευσε και ένας 20χρονος από το Κονγκό, ο οποίος κρατιόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, έπειτα από επίθεση που είχε δεχτεί, επίσης με μαχαίρι, στον καταυλισμό.

Ανήμερα των Φώτων, ένας 31χρονος Ιρανός κρατούμενος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας απαγχονισμένος σε χώρο του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ) που λειτουργεί μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα!»

Συντετριμμένη εμφανίστηκε η πασίγνωστη ηθοποιός Lena Headey, που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από τον ρόλο της ως «Σέρσεϊ Λάνιστερ», στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.

Η πασίγνωστη ηθοποιός εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια και έξαλλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε κάθε υπεύθυνο για τις τραγικές καταστάσεις που καταγράφονται στην Μόρια.

«Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στην Μόρια. Ο φίλος μου Salam Aldeen το δημοσίευσε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί. Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους.

»Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει. Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ***ες ανθρώπινες ζωές.

»Γ***νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι γ***το και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται.

»Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ***να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε…”.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η ηθοποιός μιλάει για τις τραγικές συνθήκες κράτησης στη Μόρια, καθώς έχει, παλιότερα, βρεθεί στον καταυλισμό.

Η ίδια είχε μιλήσει για τις συνθήκες στο στρατόπεδο προσφύγων, οι οποίες είναι «αδιανόητα απάνθρωπες».

Η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς έκανε λόγο για κατά πολύ υπεράριθμους πρόσφυγες στο «κέντρο υποδοχής» και για ένα κέντρο υποδοχής ανεπαρκώς εξοπλισμένο για να φροντίσει ανθρώπινα τους ανθρώπους που υποφέρουν καθώς και για κρούσματα κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς και για τις επιπτώσεις των συνθηκών διαβίωσης στην ψυχική υγεία των «φιλοξενουμένων».

Ανέφερε πάντως ότι στο κέντρο υποδοχής βρήκε ανθρώπους που την ενέπνευσαν ιδιαίτερα.

Η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» βρέθηκε στην Μόρια την περασμένη Τρίτη, ως εκπρόσωπος της οργάνωσης IRC («Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης») και ζήτησε από τους φαν της να ενεργοποιηθούν ενισχύοντας την οργάνωση.

Σοκαριστικό βίντεο από τη Μόρια

Το βίντεο που ανέβασε ο Salam Aldeen είναι αντιπροσωπευτικές της κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια.

Προσοχή σκληρές εικόνες:

https://www.instagram.com/p/B7a3ngmnK4g/?igshid=zbk7xvamz1na

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024