Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία : Και τρίτος νεκρός από την πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο

Ισπανία : Και τρίτος νεκρός από την πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο

Υπέκυψε στα τραύματά του εργάτης που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα από την πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο της Ταραγόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Εργάτης που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές σε χημικό εργοστάσιο της Ταραγόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, υπέκυψε χθες στα τραύματά του, ανεβάζοντας στους τρεις τον αριθμό των νεκρών από το δυστύχημα, ανακοίνωσε νοσοκομείο στη Βαρκελώνη.

Σε κρίσιμη κατάσταση

«Ο ασθενής που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση πέθανε», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Βαλ ντ Εβρόν στη Βαρκελώνη. «Ηταν εργαζόμενος στην εταιρεία», ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής άμυνας Καταλονίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας Μιγκέλ Μπουχ είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι πυροσβέστες εντόπισαν το πτώμα και δεύτερου θύματος μετά τη μεγάλη έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκε στο εργοστάσιο.

Εκατοντάδες πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν όλη τη νύχτα για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη λίγο πριν τις 19:00, τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

Εσωτερική έρευνα

Οι Καταλανοί πυροσβέστες ανέφεραν αργά προχθές το βράδυ ότι δεν υπήρχε πλέον καύση στην περιοχή και νωρίτερα χθες ο Μπουχ διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Το εργοστάσιο διαχειρίζεται η βιομηχανία πετροχημικών Industrias Quimicas del Oxidode de Etileno (IQOX) και παράγει οξείδιο του αιθυλενίου, πολύ εύφλεκτο αέριο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή, μεταξύ άλλων, αιθυλενογλυκόλης για εφαρμογές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και οχήματα.

Εκπρόσωπος της IQOX, η οποία ανήκει στον ισπανικό όμιλο CL Grupo Industrial SA, δήλωσε πως η εταιρία ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για την έκρηξη.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024