Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρία : Δεχθήκαμε επίθεση από το Ισραήλ - Καταρρίψαμε αρκετούς πυραύλους του

Συρία : Δεχθήκαμε επίθεση από το Ισραήλ – Καταρρίψαμε αρκετούς πυραύλους του

Δεχτήκαμε ισραηλινή αεροπορική επίθεση και η αντιαεροπορική άμυνά μας αντιμετώπισε τους εχθρικούς πυραύλους, καταρρίπτοντας αρκετούς από αυτούς, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στη Συρία.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία» διεξήγαγε χθες Τρίτη «επίθεση» στη Συρία εναντίον στρατιωτικού αεροδρομίου στο κεντρικό τμήμα της χώρας, δήλωσε στο επίσημο συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις, διαβεβαιώνοντας πως η επιδρομή προκάλεσε μόνο ζημιές.

«Μόνο ζημιές»

«Η ισραηλινή [Πολεμική] Αεροπορία διεξήγαγε νέα επίθεση εναντίον του αεροδρομίου T4 (…). Αμέσως, η αντιαεροπορική άμυνα αντιμετώπισε τους εχθρικούς πυραύλους, καταρρίπτοντας αρκετούς από αυτούς», είπε η πηγή του SANA.

Ωστόσο, «τέσσερις πύραυλοι έπληξαν την περιοχή η οποία ήταν ο στόχος» της επιδρομής, πρόσθεσε η πηγή, αναφέροντας «μόνο ζημιές».

Η επίθεση στην κεντρική επαρχία Χομς εξαπολύθηκε περί τις 22:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], διευκρίνισε η πηγή. Αρχικά, το SANA είχε μεταδώσει πληροφορίες για «επίθεση» χωρίς να κατονομάσει κάποιον για αυτή.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Με φόντο την ένταση στην περιοχή

Το επεισόδιο καταγράφηκε με φόντο την ένταση στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, μερικές ημέρες μετά την εξόντωση του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, την πρωτεύουσα του Ιράκ, την 3η Ιανουαρίου.

Από την έναρξη της συριακής ένοπλης σύρραξης το 2011, ισραηλινά αεροσκάφη έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες επιδρομές στη Συρία εναντίον δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ και συμμάχων του, ειδικά του Ιράν και του σιιτικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου – ορκισμένων εχθρών του Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση διαμηνύει συχνά ότι δεν θα επιτρέψει το έδαφος της Συρίας να μετατραπεί σε αιχμή του δόρατος, σε προγεφύρωμα του Ιράν.

«Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο T4 σταθμεύουν δυνάμεις του καθεστώτος, ιρανικές δυνάμεις και ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι», θύμισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης

Δυτικές υπηρεσίες κατασκοπείας λένε ότι στη βάση σταθμεύουν δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης.

Η στρατιωτική βάση όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο T4 έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα από το Ισραήλ.

Την 9η Απριλίου 2018, πύραυλοι έπληξαν τη βάση με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έως και 14 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων επτά Ιρανών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ιράν, η Συρία και η Ρωσία είχαν επιρρίψει στο Ισραήλ την ευθύνη για την επιδρομή εκείνη.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024