Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση Ισραηλινού Στρατού : Η Τουρκία στη λίστα κινδύνου για τη χώρα

Έκθεση Ισραηλινού Στρατού : Η Τουρκία στη λίστα κινδύνου για τη χώρα

Στη λίστα των κινδύνων που καλείται να λάβει υπόψιν του το Ισραήλ μέσα στο 2020 συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά η Τουρκία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF)

Στη λίστα των κινδύνων που καλείται να λάβει υπόψιν του το Ισραήλ μέσα στο 2020 συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά η Τουρκία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Times of Israel, αν και στην αξιολόγηση που παρουσιάζεται κάθε χρόνο στους ισραηλινούς υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων ο στρατός δεν βλέπει άμεση αντιπαράθεση με την Τουρκία στην εκκίνηση το 2020, οι όλο και πιο επιπόλαιες ενέργειες Άγκυρας στην περιοχή, την κατέστησαν έναν από τους κορυφαίους κινδύνους για παρακολούθηση για τα επόμενα χρόνια.

«Η αξιολόγηση δεν περιγράφει συγκεκριμένη απειλή από την Τουρκία έναντι του Ισραήλ, αλλά μάλλον αναδεικνύει ότι οι πολιτικές που ακολουθεί ο Ερντογάν, του οποίου το ισλαμικό κόμμα είναι σύμμαχος με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, βρίσκεται πίσω από τον λόγο ανησυχίας.

«Τους τελευταίους μήνες, η Άγκυρα εντείνει τον επεκτατισμό της, πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και προτείνοντας τη δημιουργία αγωγού στη Λιβύη, παρά το γεγονός ότι αυτό πιθανόν θα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της συμμάχου του Ισραήλ, Ελλάδας», σημειώνει η Times of Israel.
Έχει πάντως ενδιαφέρον, όπως μεταδίδει το sigmalive.com  ότι στην φωτογραφία του συγκεκριμένου άρθρου εμφανίζεται η χειραψία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024