Έκθεση Ισραηλινού Στρατού : Η Τουρκία στη λίστα κινδύνου για τη χώρα
Στη λίστα των κινδύνων που καλείται να λάβει υπόψιν του το Ισραήλ μέσα στο 2020 συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά η Τουρκία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF)
Στη λίστα των κινδύνων που καλείται να λάβει υπόψιν του το Ισραήλ μέσα στο 2020 συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά η Τουρκία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF).
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Times of Israel, αν και στην αξιολόγηση που παρουσιάζεται κάθε χρόνο στους ισραηλινούς υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων ο στρατός δεν βλέπει άμεση αντιπαράθεση με την Τουρκία στην εκκίνηση το 2020, οι όλο και πιο επιπόλαιες ενέργειες Άγκυρας στην περιοχή, την κατέστησαν έναν από τους κορυφαίους κινδύνους για παρακολούθηση για τα επόμενα χρόνια.
«Η αξιολόγηση δεν περιγράφει συγκεκριμένη απειλή από την Τουρκία έναντι του Ισραήλ, αλλά μάλλον αναδεικνύει ότι οι πολιτικές που ακολουθεί ο Ερντογάν, του οποίου το ισλαμικό κόμμα είναι σύμμαχος με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, βρίσκεται πίσω από τον λόγο ανησυχίας.
«Τους τελευταίους μήνες, η Άγκυρα εντείνει τον επεκτατισμό της, πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και προτείνοντας τη δημιουργία αγωγού στη Λιβύη, παρά το γεγονός ότι αυτό πιθανόν θα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της συμμάχου του Ισραήλ, Ελλάδας», σημειώνει η Times of Israel.
Έχει πάντως ενδιαφέρον, όπως μεταδίδει το sigmalive.com ότι στην φωτογραφία του συγκεκριμένου άρθρου εμφανίζεται η χειραψία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί.
- Σε πείσμα όσων λέει η κυβέρνηση, οι πολίτες δεν αισθάνονται ότι σήμερα η οικονομική τους κατάσταση είναι καλύτερη
- Δένδιας για επέτειο απελευθέρωσης Ιωαννίνων: Ορόσημο της νεότερης ελληνικής ιστορίας
- Ποιοι πάνε ταμείο από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Φεβρουαρίου
- Λέκκας: Οι σφοδρές βροχές έφεραν διαρκείς κατολισθήσεις – Γιατί το πρόβλημα με τη λειψυδρία παραμένει
- Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινιού αντιπάλου (vid)
- Άρθρο 86: Μπορούν να εξεταστούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μετά τις εκλογές;
- «Είναι πολύ χοντρός για ένα κουλούρι ακόμα» – Η Έιμι Γουάινχαουζ για τον φωτογράφο που απαθανάτισε το θρίαμβο της
- Χωρισμός: Ποιος θα κρατήσει τον σκύλο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)





























![Βαρκελώνη: Η περίφημη Σαγράδα Φαμίλια έφτασε επιτέλους στο τελικό της ύψος [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/21226906-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442