Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πως σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το υπουργείο Μετανάστευσης και την υπουργοποίηση Μηταράκη

Πως σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το υπουργείο Μετανάστευσης και την υπουργοποίηση Μηταράκη

Ως παραδοχή κυβερνητικής ήττας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό υποδέχονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης την επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης. Παράλληλα γίνεται λόγος για διευθετήσεις εσωτερικών αντιπαραθέσεων στην κυβέρνηση με την υπουργοποίηση Μηταράκη, ενώ στον απόηχο των επεισοδίων στη Χίο ο νέος υπουργός σχολιάζεται ως "σάκος του μποξ" στο προσφυγικό

Ως παραδοχή κυβερνητικής ήττας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό υποδέχονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης την επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στο στόχαστρο ωστόσο της κριτικής της αντιπολίτευσης μπαίνει και ο νέος υπουργός Νότης Μηταράκης, τόσο για την προηγούμενη θητεία του ως υφυπουργού Εργασίας όσο και στον απόηχο των πρόσφατων επεισοδίων στη Χίο.

Μετά το ειρωνικό σχόλιο κατά του πρωθυπουργού από τον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης  κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και που οδηγεί σε χαοτικές καταστάσεις.

Εσωτερικές κόντρες

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει με καθυστέρηση έξι μηνών το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό και προχωρά στην επανασύσταση του υπουργείου που ο ίδιος κατήργησε».

«Τοποθετεί μάλιστα ως επικεφαλής του τον κ. Μηταράκη, προκειμένου να σταματήσει το άλλο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τις εσωτερικές κόντρες στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας» συνεχίζει ο κ. Χαρίτσης και επισημαίνει:

«Ελπίζουμε τουλάχιστον να πείσει για την κίνησή του αυτή και τον υπουργό του κ. Χρυσοχοϊδη που μόλις προ δύο μηνών δήλωνε ότι δεν χρειάζεται αυτόνομο υπουργείο Μετανάστευσης».

Ομολογία ήττας

Για ομολογία ήττας της κυβέρνησης και φαρσοκωμωδία κάνει λόγο το ΜέΡΑ25.

«Η κυβέρνηση της φαρσοκωμωδίας συνεχίζει να δίνει παραστάσεις και σήμερα επανιδρύοντας το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που προ 6 μηνών κατάργησε και το έθεσε υπό το Προστασίας του Πολίτη και τον “επιτελικότατο” κ. Χρυσοχοϊδη. Προφανώς δεν θα τα πήγε και τόσο καλά ο “επιχειρησιακός” Υπουργός της Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα και ως εκ τούτου του αφαιρείται πλέον το χαρτοφυλάκιο. Μάλιστα Υπουργός του συγκεκριμένου “επανιδρυμένου” Υπουργείου καθίσταται ο κ. Μηταράκης -προφανώς για να λυθούν και οι καραμπόλες και οι κόντρες εντός του Υπουργείου Εργασίας-, ο οποίος έχοντας κάνει πλέον και τη “βρώμικη δουλειά” του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τώρα μεταφέρεται στη Μεταναστευτική Πολιτική και το Άσυλο, ίσως για να είναι πιο πειστικός την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί το Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει σε σχόλιό του το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη.

Αλληλεγγύη και πάλη

«Το πρόβλημα του προσφυγικού δεν έχει να κάνει τόσο με την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά από 6 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, όσο με το ποια πολιτική θα εφαρμόσει αυτό το υπουργείο» τονίζει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ επισημαίνει  ότι αυτή η πολιτική «δεν είναι άλλη απ’ την εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, της Συνθήκης του Δουβλίνου, δηλαδή της πολιτικής της ΕΕ, που οδηγεί στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, αλλά και του πρόσφατου νόμου για το άσυλο που παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων».

«Τώρα πρέπει να αυξηθεί η αλληλεγγύη και η πάλη για να κλείσουν όλα τα hotspots, για να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο απ’ τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους και χτυπώντας τα κυκλώματα παράνομης διακίνησής τους. Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες».

Σάκος του μποξ

Με αφορμή την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής η Ελληνική Λύση τόνισε πως η ΝΔ «σήμερα αποδείχτηκε ότι όχι μόνο πρόγραμμα δεν έχουν, αλλά και μυαλό δε βάζουν! Έπρεπε δηλαδή να προπηλακιστεί ένας άνθρωπος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετά να τον κάνουν Υπουργό! Μάλλον έψαχναν σάκο του μποξ και τον βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Μηταράκη!».

Ερασιτεχνισμοί

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ δια του Γιώργου Καμίνη είχε σχολιάσει την επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης ως ομολογία του λάθους της κυβέρνησης να το καταργήσει προ εξαμήνου.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική και προσφυγική πρόκληση με μεγαλύτερη σοβαρότητα και μικρότερη έπαρση. Η χώρα δεν αντέχει άλλους ερασιτεχνισμούς» σημείωνε ο κ. Καμίνης

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024