Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΟΚ στο παγκόσμιο τένις: Πιάστηκε «ντοπέ» ο Τζάρι!

ΣΟΚ στο παγκόσμιο τένις: Πιάστηκε «ντοπέ» ο Τζάρι!

Ο Χιλιανός τενίστας, ο οποίος το καλοκαίρι έφτασε μέχρι το Νο.38 στην παγκόσμια κατάταξη, πιάστηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ της WADA – Αθώος δηλώνει ο 24χρονος.

«Ντοπέ» σε έλεγχο της WADA πιάστηκε ο Χιλιανός τενίστας, Νικολά Τζάρι.

Ο 24χρονος, που μπήκε το περασμένο καλοκαίρι στο Top-40 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως ανακοίνωσε η WADA, βρέθηκε θετικός στις ουσίες SARM LGD-4033 σε δείγμα ούρων που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο κατά τη διάρκεια των τελικών του Davis Cup.

«Ο Nicolas Jarry έχει αποβληθεί προσωρινά. Ο κύριος Jarry, που είναι 24 ετών και κατάγεται από τη Χιλή, μας έδωσε ένα δείγμα ούρων στις 19 Νοεμβρίου του 2019, κατά τη διάρκεια των τελικών του Davis Cup της Μαδρίτης.

Το δείγμα αυτό στάλθηκε στη WADA, στο εργαστήριο του Μόντρεαλ, στον Καναδά, όπου βρέθηκαν οι ουσίες SARM LGD-4033 (Ligandrol) και μεταβολίτης της στανοζολόλης», έγραφε η ανακοίνωση της ITF.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τιμωρία του Νικολά Τζάρι, η οποία θα αποφασιστεί αφού η υπόθεση ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα και συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία, θα αρχίσει να μετράει από τις 4 Ιανουαρίου, με το ξεκίνημα δηλαδή της νέας χρονιάς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Χιλιανός τενίστας έπαιξε στο ATP Cup με το εθνόσημο της χώρας του, αλλά απαγόρευσή του να συμμετέχει σε τουρνουά ξεκίνησε από σήμερα, 14 Ιανουαρίου.

Ο Τζάρι πάντως τενίστας απαρνήθηκε τις κατηγορίες της ITF, καθώς όπως ανέφερε στο μήνυμά του του στα social media, η ποσότητα που βρέθηκε στα ούρα του ήταν τόσο χαμηλή, που δε θα μπορούσε να έχει επιρροή στις επιδόσεις του.

«Θα ήθελα να σας εξηγήσω τι έχει συμβεί. Τον προηγούμενο Νοέμβριο, που έπαιζα στο Davis Cup για τη Χιλή, έκανα δυο φορές έλεγχο στα ούρα μου. Η πρώτη ήταν καθαρή, αλλά στη δεύτερη ανιχνεύτηκαν απαγορευμένες ουσίες.

Τα επίπεδα των ουσιών αυτών ήταν εξαιρετικά χαμηλά, τόσο χαμηλά που δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγωνιστική μου απόδοση. Θα ήθελα να γνωρίζετε πως δεν πήρα σκοπίμως καμιά απαγορευμένη ουσία και είμαι εντελώς αντίθετος στο ντόπινγκ. Γι’ αυτό και θα περάσω τις επόμενες μέρες ερευνώντας από που προήλθαν αυτές οι ουσίες, μαζί με τη νομική μου ομάδα.

Αυτή η είδηση έπιασε εξ απροόπτου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, κάτι που δείχνει την αθωώτητά μου. Αυτό που μου συνέβη θέλω να γίνει παράδειγμα και για τους νέους αθλητές, για να μην έχουμε κι άλλες υποθέσεις σαν κι αυτή.

Απ’ ότι φαίνεται, φταίνε κάποιες πολυβιταμίνες από τη Βραζιλία, τις οποίες μου είχε προτείνει ο γιατρός μου, εγγυώντας μου πως δεν περιέχουν καμιά απαγορευμένη ουσία».

Ο Τζάρι, που βρίσκεται στο Νο. 78 της παγκόσμιας κατάταξης, πέρσι πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε σε δυο τελικούς στο tour, στη Γενεύη και στο Bastad, ενώ κέρδισε τον πρώτο και μοναδικό ως τώρα τίτλο της καριέρας του στο Bastad.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024