Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουκάκι : Καρέ – καρέ η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις καταλήψεις

Κουκάκι : Καρέ – καρέ η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις καταλήψεις

Την Κυριακή η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό από την επέμβαση στα κατειλημμένα κτίρια στο Κουκάκι

Συνολικά σε 13 συλλήψεις προχώρησε χτες, Σάββατο, η Ελληνική Αστυνομία, μετά τη διπλή επιχείρηση στο Κουκάκι για την εκκένωση των καταλήψεων στην Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, βρίσκεται και η ανήλικη κόρη γνωστού ηθοποιού.

Το βράδυ του Σαββάτου η περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια τα οποία επανακατέλαβαν αντιεξουστιαστές μετατράπηκε σε «εμπόλεμη ζώνη» για αρκετές ώρες.

Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την προσπάθεια εισβολής στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Περίπου μια ώρα μετά, απομάκρυναν τα άτομα που είχαν μπει στο κτίριο, προχωρώντας συνολικά σε πέντε συλλήψεις.

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου, όπου η εκκένωση από την Αστυνομία ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα.

Μάλιστα, κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να εισέλθουν στο εσωτερικό των δύο κτιρίων, τραυματίστηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί, λόγω ρίψης αντικειμένων από τους καταληψίες.

Την Κυριακή η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό από την επέμβαση στα κτίρια.

Αντιδράσεις από τους γείτονες

Στα βίντεο από τα τεκταινόμενα ξεχωρίζουν οι φωνές των γειτόνων, οι οποίοι με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της αστυνομοκρατίας, αλλά και αυστηρές συστάσεις προς τους αστυνομικούς, διεκδικούν την ηρεμία τους και τη γαλήνη τους και τελικά μια ζωή που θα απασχολούνται με τα σοβαρά και ουσιαστικά ζητήματα και όχι με τις βεντέτες αντιεξουσιαστών και αστυνομίας.

Νωρίτερα, μόλις έγινε γνωστή η είδηση επανακαταλήψεων των κτιρίων, οι αντιεξουσιαστές απηύθυναν κάλεσμα για στήριξη. Μόλις βρέθηκαν στο σημείο δέχτηκαν χημικά από τους άντρες των ΜΑΤ οι οποίοι έπειτα τους κυνήγησαν στα γύρω στενά.

Στη δημοσιότητα βγήκαν καταγγελίες για χρήση υπέρμετρης -για άλλη μια φορά – βίας και «πολύ κόσμο που χτυπήθηκε και τραυματίστηκε» και πνίγουν την περιοχή στα χημικά. Απόδειξη, άλλωστε, της έντασης που δημιουργήθηκε και οι τραυματισμένοι αστυνομικοί.

Ένταση στην Ευελπίδων

Ενταση σημειώθηκε την Κυριακή στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οδηγήθηκαν οι 13 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και η κόρη γνωστού ηθοποιού

Περίπου 50 αλληλέγγυοι περίμεναν τους συλληφθέντες έξω από τα δικαστήρια και επιχείρησαν να κινηθούν προς το μέρος τους, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να τους απομακρύνουν.

Οι προσαχθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024