Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαλένθια – Ολυμπιακός 91-93

Βαλένθια – Ολυμπιακός 91-93

Οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν όσα ψυχικά αποθέματα είχαν στην Βαλένθια, παρά τα όποια προβλήματα που είχαν έδειξαν πως είναι ακόμα εδώ και στο τελευταίο παιχνίδι του Κεμζούρα, επέστρεψαν στις νίκες. Εξαιρετικός ο Γιώργος Πρίντεζης, παντού ο Παπανικολάου, κομπιούτερ ο Σπανούλης!

Κατάθεση ψυχής από τον Ολυμπιακό! Οι Ερυθρόλευκοι, που πήγαν στην Ισπανία με 11 παίκτες, ανέτοιμο τον Μιλουτίνοφ και με τον Χαραλαμπόπουλο… νέο στην ομάδα, δεν μάσησαν απέναντι στην Βαλένθια, πάλεψαν 40 λεπτά και απέδρασαν από την Φοντέτα με το διπλό (91-93).

Ο Ολυμπιακός ήταν υποδειγματικός, με πλάνο στο παιχνίδι του και θέτοντας στο περιθώριο τον Ντούμπλιεβιτς. Παρά το τέλειο ματς του Σαν Εμετέριο, δεν έχασε από τον 36χρονο φόργουορντ και κατέκτησε μία νίκη-δήλωση, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ετοιμάζεται να αναλάβει τις τύχες της ομάδας.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα, στο τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο του Ολυμπιακού, επέλεξε να βασιστεί στον Παπανικολάου και τον Βεζένκοφ. Αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί, την ώρα που η… μπαγκέτα της οργάνωσης του ματς είχε περάσει στα χέρια του Ρότσεστι και του Σπανούλη. Έτσι οι Πειραιώτες μπήκαν στα αποδυτήρια με τρεις πόντους προβάδισμα (36-39).

Ο Κεμζούρα βρήκε λύσεις και από τον παθιασμένο Κόνιαρη, ο Έλληνας γκαρντ και σκόραρε και έπαιξε… αμυνάρες για να «χτίσει» μία διαφορά η ομάδα του. Οι Ερυθρόλευκοι πίστεψαν πολύ στους εαυτούς τους, αυτό έβγαζε… μάτι στο παρκέ και η ομάδα του Πειραιά δεν άφηνε τη νίκη μέσα από τα χέρια της. Στα δύσκολα μιλούν οι χαρακτήρες, ο Σπανούλης με τον Παπανικολάου να είναι κομβικοί σε αυτό το διάστημα και τον Πρίντεζη να είναι απόλαυση στο ποστ. Ο Ολυμπιακός απέδρασε με μία τεράστιας σημασίας νίκη και φτάνει στο 7-11, διατηρώντας τις ελπίδες του για την πρόκριση στα πλέι οφ.

ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Ολυμπιακός έβγαλε ψυχή στο πρώτο τετράλεπτο. Οι Ερυθρόλευκοι βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στον Κώστα Παπανικολάου που ήταν παντού σε αυτό το διάστημα. Με άμυνα και επίθεση να είναι ο «Παπ» ήταν ο παίκτης που τραβούσε το κουπί και το ματς έφτασε στο 2-8. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και ισοφάρισαν μέσα από τις βολές, την ώρα που ο Ρότσεστι προσπάθησε για να δώσει πόντους στην επίθεση. Έκανε λοιπόν το 10-12 με τρίποντο, ενώ Παπανικολάου και Πρίντεζης διαμόρφωσαν το 14-16.

Η Βαλένθια έκλεισε την περίοδο στο 16-16 με τον Σαν Εμετέριο να είναι πηγή κινδύνου και να έχει τους 9 από τους 16 πόντους της ομάδας του. Οι δύο ομάδες δεν έβγαζαν και… μάτια με την απόδοσή τους.

Ο Πολ πέτυχε το 16-19 με ένα του τρίποντο, με την Βαλένθια να βρίσκει λύσεις μέσω του Ντούμπλιεβιτς που κυριαρχούσε στις ρακέτες εν τη απουσία του Μιλουτίνοφ. Πρίντεζης και Βεζένκοφ εκμεταλλεύτηκαν τις πάσες του Ρότσεστι, με τις «νυχτερίδες» πάντως να προηγούνται με τρίποντο του Βίβες (27-25). Η είσοδος του Ρούμπιτ ήταν η αιτία για να πετύχει ποντους στο «ζωγραφιστό» ο Ολυμπιακός, ενώ η επιστροφή του Σπανούλη και η μεταφορά του στον… άσο διατάραξε τις ισορροπίες.

Ο αρχηγός πάσαρε ιδανικά στους συμπαίκτες του και με κλέψιμο και λέι απ στην συνέχεια έκανε το 29-35. Ο Ρούμπιτ σκόραρε για το 31-37 και ο Βεζένκοφ έστειλε την διαφορά στους 8 (31-39). Οι Ισπανοί απάντησαν και με τον Σαν Εμετέριο και τον Βαν Ρόσομ μείωσαν σε 36-39, σκορ που ήταν και το τελικό του πρώτου ημιχρόνου.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη στο ροτέισόν του. Ο λόγος για τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος πίεζε εξαιρετικά τα αντίπαλα γκαρντ, ενώ με τρίποντό του έστειλε το ματς στο +5 (42-47). Σπανούλης και Παπανικολάου διαμόρφωσαν το 42-50, με τον Κόνιαρη να δέχεται την… ασίστ να σκοράρει για το 43-53. Η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε τα πιο φρέσκα πόδια της. Ο Εντούρ προσέφερε αθλητικότητα και μείωσε σε 51-57 και από τις βολές των Μαρίνκοβιτς και Πρίντεζη το παιχνίδι οδηγήθηκε στο 53-58. Ο 36χρονος Σαν Εμετέριο έφτασε στους 18 πόντους και το ματς στο 55-58, για να «εκτελέσει» από τα 6,75μ ο Πολ για το 55-61.

Οι Πειραιώτες είχαν το μομέντουμ του ματς, ο Ολυμπιακός είχε καλές συνεργασίες στο παρκέ και με τον Βεζένκοφ καίριο προηγήθηκε με 61-68, για να πάει στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 63-70.

Οι Ερυθρόλευκοι όμως… έπαθαν μπλακ άουτ στην αρχή του δεκαλέπτου. Οι Ισπανοί με τον Ντόρνεκαμπ και τους λοιπούς να τον βοηθούν, μείωσαν σε 68-70, με τον Μαρίνκοβιτς να κλέβει και να σκοράρει για την ισοφάριση.

Επιστρέφοντας από το τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα, ο Πολ σκόραρε για τρεις, ο Ρότσεστι πέτυχε ένα ζευγάρι βολών και ο Βεζένκοφ από τα 6,75μ διαμόρφωσε το 70-78.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα, έτρεξαν το δικό τους σερί και με ένα 9-0 πέρασαν μπροστά με πρωταγωνιστή τον Ντόρνεκαμπ. Ο Παπανικολάου ανέλαβε δράση για τους Ερυθρόλευκους, με δύο σερί δίποντα έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Πρίντεζη να ευστοχεί για τρεις και το 80-85.

Οι Πειραιώτες δεν το άφηναν το παιχνίδι, περίσσιο πάθος από την ελληνική ομάδα που έβγαζε όλη την ψυχή της στο παρκέ.  Ο Βεζένκοφ έδρασε ξανά, πέτυχε το δίποντο για το 82-87, για να ακολουθήσει ο Σπανούλης για το 84-89 και το ματς να οδηγηθεί στην αμήχανη διαδικασία των βολών. Εκεί οι Ερυθρόλευκοι ήταν ψύχραιμοι και έφυγαν με μία τεράστια σημασίας νίκη από την Βαλένθια.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024