Τρίτη φορά στον Λευκό Οίκο, δεύτερη φορά στο οβάλ γραφείο, αλλά και πρώτη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να βρίσκεται και… αυτός στο εμβληματικό σημείο της προεδρικής έδρας της υπερδύναμης για τον Νίκο Δένδια, κατά την πρόσφατη συμμετοχή του στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Για να εξηγούμαστε: Ο νυν Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε πρώτη φορά τον Λευκό Οίκο το καλοκαίρι του 1974, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κολεγίου Αθηνών, στο οποίο φοιτούσε ως μαθητής Γυμνασίου.

Η επίσκεψη έγινε όμως εν μέσω της αναταραχής λόγω Γουοτεργκέιτ στις ΗΠΑ και δεν υπήρχε καν Πρόεδρος στον Λευκό Οίκο τη συγκεκριμένη ημέρα. 35 χρόνια αργότερα, στις 25/3/2009, ο Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση, ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε – παρουσία του Μπαράκ Ομπάμα – από τον Λευκό Οίκο για την εθνική μας εορτή, η οποία φυσικά δεν έγινε στο οβάλ γραφείο.

Πριν λίγες ημέρες, όταν επισκέφθηκε και πάλι τον Λευκό Οίκο, είχε την ευκαιρία αυτή τη φορά ο Ν. Δένδιας, συνοδεύοντας τον Κ. Μητσοτάκη, να επισκεφθεί το οβάλ γραφείο παρουσία και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Τρίτη και «φαρμακερή» που λένε…

Γράψτε το σχόλιο σας