Ρεβίθια με καραμελωμένα κρεμμύδια
Σερβίρουμε τα όσπρια με τα κρεμμύδια και λουκάνικο γαλοπούλας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα πιπέρι ή/και θυμάρι.
Προετοιμασία 15′, Αναμονή 1 νύχτα, Μαγείρεμα 1½ ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
300 γρ. ρεβίθια
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1½ λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
150 γρ. λουκάνικο γαλοπούλας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μπαλσάμικο από κόκκινο κρασί
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι + επιπλέον για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό και 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε καλά. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με νερό που να τα υπερκαλύπτει και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα κοχλάσει το νερό). Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών και τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, το λουκάνικο σε κομματάκια, τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε το μέλι και το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Ελένη Φουρέιρα: Στη σκηνή της Eurovision για τρίτη φορά
- Αυτό είναι το μοναδικό εκκλησάκι εντός κρατήρα σε ολόκληρη την Ελλάδα
- Βρέθηκε νεκρός ο γιος του Βλάντο Τζούροβιτς σε δάσος στο Βελιγράδι
- Ντοκ Ρίβερς: «Ο Γιάννης έκανε τα πάντα για να παίξει, δεν έχετε ιδέα πόσο προσπάθησε»
- Συνελήφθη 43χρονος για ενδοοικογενειακή βία και revenge porn
- Στην Τήνο για την Πρώτη Ανάσταση ο Μητσοτάκης – Έσπασε τον μπότη στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης