Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέγκαν Μαρκλ - Πρίγκιπας Χάρι : Τι κερδίζουν και τι χάνουν από την παραίτησή τους

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι : Τι κερδίζουν και τι χάνουν από την παραίτησή τους

Κερδισμένοι θα βγουν κατά πάσα πιθανότητα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ από την παραίτησή τους από τα καθήκοντά τους - Με την κίνηση τους εξακολουθούν να κρατούν πολλά από τα προνόμια της βασιλικής οικογένειας.

Αναστάτωση και σοκ προκάλεσε στο Παλάτι και σε ολόκληρη τη Βρετανία η απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να αποσυρθούν από τα καθήκοντά τους ως «ανώτερα» (senior) μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πέρα από την απογοήτευση της βασιλικής οικογένειας και το άγριο κράξιμο από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η παραίτηση του Δούκα και της Δούκισσας των Σάσεξ προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Αναλυτές «χτενίζουν» την ανακοίνωση του ζευγαριού προσπαθώντας να καταλάβουν τον νέο ρόλο που θα έχουν ο Χάρι και η Μέγκαν. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει με τους τίτλους τους και κυρίως πώς θα ανταπεξέλθει πλέον οικονομικά το ζεύγος των Σάσεξ.

«Σκοπεύουμε να παραιτηθούμε από “ανώτερα” μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις

Διατηρούν ακόμα τους τίτλους τους

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι μπορεί ο Χάρι και η Μέγκαν να παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), ωστόσο διατηρούν ακόμα τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ, καθώς και του Κόμη και της Κόμισσας του Ντάμπαρτον (περιοχή της Σκωτίας).

Ακόμη, σύμφωνα με το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα χάσει την θέση του ως έκτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας.

Βέβαια, είναι στο χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ αν θα «ξηλώσει» τους τίτλους ευγενείας από το ζεύγος Σάσεξ ή αν οι ίδιοι παραιτηθούν στη συνέχεια και από αυτούς και γίνουν και επίσημα… κοινοί θνητοί.

Αποποιούνται τον βασιλικό «μισθό»; Όχι ακριβώς…

Ακόμα πιο μεγάλα ερωτήματα εγείρονται από την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να «εργαστούν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι». Γενικότερα, το τοπίο για τα οικονομικά του ζευγαριού παραμένει ομιχλώδες.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οι Σάσεξ θα αρνηθούν να λαμβάνουν το 5% από τα εισοδήματα που προέρχονται από το Στέμμα, το λεγόμενο «Sovereign Grant».

Πρόκειται για ένα ποσό που ανέρχεται συνολικά στα 82 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο. Από αυτό, υπολογίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λαμβάνουν περίπου 2 εκατομμύρια λίρες.

Ουσιαστικά, λοιπόν, δεν θα λαμβάνουν πλέον το ποσοστό που τους αναλογούσε από τους φόρους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο, το ζευγάρι θα εξακολουθεί να χρηματοδοτείται από τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος μοιράζει στους δύο γιους του τα εισοδήματα από το δουκάτο της Κορνουάλης.

Φέτος, για παράδειγμα, Ουίλιαμ και Χάρι μοιράστηκαν το ποσό των 4,9 εκατ. λιρών από το ακίνητο στην Κορνουάλη, που θεωρείται δημόσιο περιουσιακό στοιχείο.

Τι θα γίνει με την πριγκιπική κατοικία και τα ταξίδια των Σάσεξ

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του σκοπεύουν να μοιράζονται τον χρόνο τους ανάμεσα στη Βρετανία και στη Βόρεια Αμερική.

Η πριγκιπική κατοικία στο Frogmore Cottage θεωρείται δημόσιο περιουσιακό στοιχείο.

Μάλιστα, πριν λίγο καιρό ανακαινίστηκε με τα χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων – τα ίδια χρήματα που τώρα απαρνείται το ζεύγος των Σάσεξ.

Με παιγνιώδη διάθεση, οι Times αναρωτιούνται αν οι Σάσεξ θα πληρώνουν νοίκι για τη μόνιμη κατοικία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άγνωστο παραμένει επίσης πώς θα διευθετηθούν τα ταξιδιωτικά έξοδα του Χάρι και της Μέγκαν.

Το 2018, ξόδεψαν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 130.000 λιρών για τα ταξίδια τους ανά τον κόσμο. Αυτά τα χρήματα, φυσικά, προέρχονται από την «τσέπη» της βασιλικής οικογένειας.

Στην ανακοίνωσή του, το ζεύγος αναφέρει ότι θα συνεχίσει να δείχνει την υποστήριξή του προς τη βασίλισσα και στο εξωτερικό. Αυτό ίσως υπονοεί και την αξίωσή τους στη συνέχιση των ταξιδιωτικών αυτών εξόδων.

Εξάλλου, τα δύο πριγκιπικά ζεύγη της Βρετανίας μοιράζονται γύρω στα 3,15 εκατομμύρια λίρες για «ανεπίσημες δαπάνες».

Μέγκαν και Χάρι έχουν επιπλέον γύρω στο 1 εκατομμύριο λίρες λειτουργικά έξοδα για την ασφάλεια και το βοηθητικό τους προσωπικό.

Η «ανεξάρτητη» περιουσία του Χάρι και της Μέγκαν

Το ζευγάρι ωστόσο δεν έχει κάποιο λόγο να ανησυχεί να ανησυχεί καθώς έχει μία τεράστια περιουσία.

Μόνο η προσωπική περιουσία του πρίγκιπα Χάρι εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια λίρες. Τα 20 από αυτά τα κληρονόμησε από τη μητέρα του Νταϊάνα και περίπου 7 από την προ-γιαγιά του, τη μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μέσω του γιου τους, Άρτσι, η οικογένεια δικαιούται και ένα τεράστιο ποσό από τα 70 εκατομμύρια λίρες που η βασίλισσα έχει εξασφαλίσει για τα δισέγγονά της.

Τα δύο αδέλφια έχουν επίσης κληρονομήσει το 75% από την περιουσία της μητέρας τους Νταϊάνα που άφησε και τα πολύτιμα κοσμήματα στους δύο γιους της.

Η 38χρονη Μέγκαν έχει επίσης συγκεντρώσει μία μεγάλη περιουσία από την επιτυχημένη καριέρα της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με εισοδήματα 333.000 λιρών ετησίως, για κάθε μία από τις εφτά σεζόν της σειρά Suits που συμμετείχε, και μέσα από την οποία έγινε διεθνώς γνωστή.

Έχει επίσης βγάλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εμφανίσεις σε ταινίες και διαφημιστικές καμπάνιες κολεξιόν.

Χάρι και Μέγκαν ελεύθεροι να βγάλουν χρήματα από το brand των «Sussex Royals»

Μέχρι τώρα, απαγορευόταν τόσο στο Χάρι όσο και στη Μέγκαν να συγκεντρώνουν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας οποιοδήποτε εισόδημα σε οποιαδήποτε μορφή.

Από τη στιγμή που έχουν ανακοινώσει την παραίτησή τους, τόσο ο Χάρι όσο και η Μέγκαν αποδεσμεύονται πλήρως από το να αποδίδουν λογαριασμό για τις οικονομικές κινήσεις τους.

Πλέον, μπορούν να σχεδιάζουν την ανεξάρτητη οικονομική τους πορεία, καθώς ήδη έχουν το – κυρίως φιλανθρωπικό – ίδρυμα Sussex Royal (Sussex Royal – The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex).

Mέσω αυτού, όπως αναφέρει η Daily Mail, έχουν ήδη καταθέσει εμπορικό σήμα και μπορούν να πουλάνε προϊόντα, όπως μπλουζάκια, στιλό και… κάλτσες, υπό το brand των «Sussex Royals».

Ήδη, την εβδομάδα που μας πέρασε ανέβηκε και η κομψή ιστοσελίδα τους Sussexroyal.com.

Οικονομικός αναλυτής εκτίμησε ότι έτσι Χάρι και Μέγκαν μπορούν να βγάλουν έτσι εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024