Βρούτσης : Διαβεβαιώσεις για αυξήσεις στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό
Το νομοσχέδιο για τη νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τέλος Ιανουαρίου, είπε ο κ. Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας οτι θα υπάρχουν αυξήσεις στις συντάξεις και καμία μείωση.
Καμία περικοπή σε καμία σύνταξη, αντίθετα θα υπάρχουν αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζήτησε την επαναφορά της 13ης σύνταξης αλλά και την καθιέρωση κατώτατου πλαφόν, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει αγώνα ταχύτητας και μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα καταθέσει στη Βουλή μία νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία θα εμπιστευθεί όλη η κοινωνία.
Όπως σημείωσε, το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα λύνει τον Γόρδιο Δεσμό του προβλήματος που δημιουργήθηκε την τελευταία 10ετία και θα προβλέπει αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
«Καμία μείωση παρά μόνο αυξήσεις στις συντάξεις από δω και πέρα.
Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες, θα ενσωματώνει την ασφαλιστική δαπάνη, η οποία είναι απόλυτα διασφαλισμένη, θα συνοδεύεται από απόλυτα ακριβή αναλογιστική μελέτη που θα επιβεβαιώνει ότι τηρούμε όλους τους ασφαλιστικούς κανόνες, και ότι είναι βιώσιμο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.
«Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία μείωση, αντίθετα, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, θα υπάρχουν αυξήσεις στις συντάξεις.
Θα έχουμε επιτέλους ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, σίγουρο, με προοπτική και μέλλον και κυρίως με ανταποδοτικότητα η οποία έλειπε», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
- Fuel Pass: Ο «κουμπαράς» των 50 ευρώ που σε αξία καυσίμου δεν καλύπτει ούτε το μισό ποσό
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Σαχτάρ Ντόνετσκ
- LIVE: Στρασβούργο – Ράγιο Βαγιεκάνο
- Ρίτας – Τενερίφη 87-69: Οι Λιθουανοί έκαναν… πάρτι και προκρίθηκαν στον τελικό του BCL
- LIVE: Άστον Βίλα – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Κρήτη: Προφυλακιστέοι ο 54χρονος και η σύζυγός του – Υπό άκρα μυστικότητα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους
- Τα κατεχόμενα αμφισβητούν τη συμφωνία Κυπριακής Δημοκρατίας – Αιγύπτου για το φυσικό αέριο
- LIVE: Φράιμπουργκ – Μπράγκα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442