Βρούτσης : Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του το 2020
Ο υπουργός ανακοινώνει ότι μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει τις αυξήσεις αμέσως στην τσέπη του, ενώ για ένα άλλο τμήμα η αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης θα συμψηφίσει τμήμα της προσωπικής τους διαφοράς, την οποία και θα μειώσει σημαντικά.
Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του, αμέσως μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.
To επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (σ.σ. θα κατατεθεί τον Ιανουάριο στη Βουλή) θα συνοδεύεται από δύσκολες αναλογιστικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν την βιωσιμότητά του μέχρι το 2070, την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και την τήρηση εθνικών δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας καθώς η συνταξιοδοτική δαπάνη πρέπει να συγκλίνει μετά το 2030, με το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, δηλώνει επίσης και επισημαίνει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα συνοδεύεται με έκθεση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, που θα επιβεβαιώνει την επάρκεια των συντάξεων.
Αυξήσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης
Ο κ. Βρούτσης ανακοινώνει ότι μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει τις αυξήσεις αμέσως στην τσέπη του, ενώ για ένα άλλο τμήμα η αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης θα συμψηφίσει τμήμα της προσωπικής τους διαφοράς, την οποία και θα μειώσει σημαντικά.
Μεσοσταθμική αύξηση 99 ευρώ στις επικουρικές
Χαρακτηρίζει «σύγχρονο και καινοτόμο» το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει μεσοσταθμική αύξηση 99,3 ευρώ μηνιαίως στις επικουρικές συντάξεις.
Η επανάσταση του e-ΕΦΚΑ
Τέλος για την εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη οργανωτική ενοποίηση του ασφαλιστικού».
«Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα μέσα από το οποίο θα επιτευχθούν μεγάλες οικονομίες κλίμακος. Θα μειωθούν οι χρόνοι απονομής συντάξεων προς όφελος των εργαζομένων, της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
- Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σλούκας
- Χανιά: Ηλικιωμένος έβγαλε όπλο σε 27χρονο και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: 89χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ – Tραυματίστηκε υπάλληλος στο πόδι
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442