Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Ξεπερνά τις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Ξεπερνά τις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη δημοσκόπηση της χρονιάς δείχνει μεγάλη διαφορά και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Σαφές προβάδισμα που ξεπερνά τις 15 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση για το 2020.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV, δίνει ποσοστό 39,1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, μειωμένη, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίζεται η επιρροή του ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει στη δημοσκόπηση 4,6%.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ λαμβάνει 4,6%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 3%, άλλο κόμμα επιλέγει το 6.0%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14,7%.

Αποτελεσματικότερος υπουργός

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος λαμβάνει 7,1 στην κλίμακα από 1-10 και ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης (6,8) και ο Μάκης Βορίδης (6,5). Την επτάδα συμπληρώνουν οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας, Χάρης Θεοχάρης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεντρώνει, καταλαμβάνει ποσοστό 46,6% έναντι 22,8% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος κατά την άποψη σας υπήρξε καλύτερος πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,2% και ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις το 5,2%.

«Προϊόν συναλλαγής» η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το 51,4% θεωρεί ότι ήταν προϊόν συναλλαγής μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, ενώ μόλις το 26,7% υποστηρίζει ότι είχε προγραμματική βάση.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024