Συνεχίστηκαν και την Πέμπτη ενώπιον το μελών της προανακριτικής επιτροπής οι καταθέσεις για την υπόθεση της Novartis,  με το Εμανουήλ Βουλκίδη να «καίει» το πρώην στέλεχος της εταιρεία  Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη.

Κατά την κατάθεση του ο  διαφημιστής υποστηρίζει ότι μέσα σε μια πενταετία έδωσε περίπου 400.000 ευρώ στον κ. Δεσταμπασίδη, για τον οποίο μέλη της προανακριτικής θεωρούν ότι είναι ο «κουκουλοφόρος» μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης».

Ο κ. Βουλκίδης στις εξηγήσεις του επισήμανε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο αποφάσιζε για τη διανομή της διαφήμισης της φαρμακοβιομηχανίας. Κατά τους ισχυρισμούς του το εν λόγω άτομο το 2009 του είπε πως θα του έδινε διαφήμιση από την εταιρεία αλλά θα έπρεπε να επιστρέψει μέρος των χρημάτων στον ίδιο.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Βουλκίδης ανέφερε: «Ο Δεσταμπασίδης μου πρότεινε να μου δίνει περισσότερες δουλείες της Novartis και να παίρνει προμήθεια. Πήρε από εμένα συνολικά 400.000 ευρώ. Σε κανέναν άλλον δεν έδωσα χρήματα, μονό στον Δεσταμπασίδη για δουλείες που έγιναν αλλά ήθελε προμήθεια. Μάλιστα, μου ζήτησε να κάνουμε εταιρεία και έχω μαζί μου τα χειρόγραφα του και το draft του συμφωνητικού».

Σε άλλο σημείο διημείφθη ο εξής διάλογος:

Θ.Πλεύρης: Ποια η σχέση σας με την εταιρεία Νοβάρτις;

Εμμ.Βουλκίδης: Η σχέση μου με την εταιρεία Νοβάρτις ξεκίνησε από το 1996. Το τελευταίο διάστημα συνεργαζόμουν με τον κ.Δεστεμπασίδη που ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του εταιρικού προφίλ της εταιρείας. Σύμβαση με την εταιρεία δεν είχα. Μου ανέθεταν κάθε φορά μία δουλειά.

Θ.Πλεύρης: Έχετε καταθέσει οτι επιστρέφατε χρήματα στον κ.Δεστεμπασίδη ως προμήθεια για να σας αναθέτει δουλειές.

Εμμ.Βουλκίδης: Βεβαίως. Όταν ανέλαβε ο κ. Δεστεμπασίδης μου είπε οτι για να μου αναθέτει δουλειές της εταιρείας θέλει προμήθεια.

Θ.Πλεϋρης: Με τον κ.Φρουζή είχατε συνεργασία;

Εμ.Βουλκίδης: Όχι. Ποτέ. Με κανέναν Γενικό Διευθυντή εταιρείας δεν είχα.

Θ.Πλεύρης: Καταθέσατε ότι μόνο στον κ. Δεστεμπασίδη έχετε δώσει χρήματα.

Εμμ.Βουλκίδης: Στον μόνο άνθρωπο που έχω δώσει χρήματα είναι στον κ. Δεστεμπασίδη. Σε κανέναν άλλο δεν έχω δώσει χρήματα ποτέ. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είχε ζητήσει να κάνω μια άλλη εταιρεία αλλά εγώ δεν δέχτηκα. Έχω και έγγραφα αυτής της προτάσεώς του. Και μάλιστα χειρόγραφα δικά του. Όταν κληθώ στον ανακριτή, αυτά τα χειρόγραφα του Δεστεμοασίδη θα τα καταθέσω.

Θ.Πλεύρης: Τι έχετε να μας πείτε για αυτά που σας κατηγορούν ότι επιστρέφατε χρήματα στη Νοβάρτις για γίνουν κάποιες αθέμιτες συναλλαγές;.

Εμμ.Βουλκίδης: Από τα ηλεκτρονικά τιμολόγια φαίνονται όλα τα πραγματικά ποσά που έχει λάβει η εταιρεία μου. Δεν υπήρχαν εικονικά τιμολόγια. Τα χρήματα που έδινα στον κ. Δεστεμπασίδη έβγαιναν από τα κέρδη μου. Αυτά που με κατηγορούν είναι εξωφρενικά. Μέσα στη δικογραφία γίνεται μία αναφορά για διαφήμιση στο γήπεδο Βριλησσίων οτι τάχα δεν έκανα εκεί διαφήμιση. Δύο χρόνια υπήρχε εκεί διαφήμιση.

Θ.Πλεύρης: Πόσα χρήματα δώσατε στον κ. Δεστεμπασίδη

Εμμ.Βουλκίδης: Έχω δώσει περίπου 400.000€ μέσα σε πέντε έξι χρόνια. Μόνο στον Δεστεμπασίδη και σε κανέναν άλλο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βουλκίδης είχε προχωρήσει στις ίδιες καταγγελίες και κατά την κατάθεσή του στην εισαγγελία Διαφθοράς τον περασμένο Μάιο και τα μέλη της προανακριτικής της Βουλής εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τους λόγους που η εισαγγελία δεν έχει έως σήμερα καλέσει τον κ. Δεσταμπασίδη για εξηγήσεις.

Τονίζουν δε ότι, αν αποδειχθεί επισήμως ότι ο κ. Δεσταμπασίδης είναι ένας απο τους προστατευόμενους μάρτυρες, τότε δημιουργούνται επιπρόσθετα ζητήματα για την εισαγγελία Διαφθοράς καθώς θα αποδειχθεί ότι στήριξε την δικογραφία κατά των δέκα πολιτικών προσώπων σε καταθέσεις ατόμων που όφειλε να ασκήσει βαρύτατες διώξεις.

Πάντως, στην κατάθεση Βουλκίδη στην εισαγγελία Διαφθοράς, ο κ. Δεσταμπασίδης απάντησε με προσφυγή στην Δικαιοσύνη μιλώντας για «κατασκευασμένα μυθεύματα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο