Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπ. Άμυνας Ιράκ : Λάβαμε επιστολή για αποχώρηση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ

Υπ. Άμυνας Ιράκ : Λάβαμε επιστολή για αποχώρηση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ

Λίγες ώρες μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων κατά αμερικανικών θέσεων στο Ιράκ, ο υπουργός Αμυνας του Κουβέιτ δήλωσε ότι έλαβε επιστολή από τον διοικητή αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Κουβέιτ, στην οποία «γνωστοποιεί ότι επίκειται η αποχώρηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ εντός τριών ημερών»

Λίγες ώρες μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων κατά αμερικανικών θέσεων στο Ιράκ, ο υπουργός Αμυνας του Κουβέιτ δήλωσε ότι έλαβε επιστολή από τον διοικητή αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Κουβέιτ, στην οποία «γνωστοποιεί ότι επίκειται η αποχώρηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ εντός τριών ημερών», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

«Μια τέτοια επιστολή από το στρατόπεδο Αριφτζάν ήταν απρόσμενη και είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Κουβέιτ, σύμφωνα με το KUNA.

Πάντως αντίστοιχες πληροφορίες είχαν διοχετευθεί και χθες οι οποίες όμως στη συνέχεια διαψεύστηκαν.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων φέρεται να είχε ενημερώσει την κυβέρνηση της Βαγδάτης ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα αποχωρήσει από τη χώρα.

Όπως μετέδωσε χθες,  το πρακτορείο Reuters, η επιστολή μεταξύ άλλων τονίζει ότι ​«σεβόμαστε την κυρίαρχη απόφαση σας να διατάξετε την αποχώρησή μας».

Οι αμερικανικές δυνάμεις θα επανατοποθετηθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες για να προετοιμαστούν για την κίνηση, σημειώνεται σε αυτή.

Ωστόσο, το Πεντάγωνο σε μια πρώτη αντίδρασή του διέψευσε τις πληροφορίες, με τον υπουργό Αμυνας να υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει καμία απόφαση να φύγουμε από το Ιράκ».

Είχε ενημερωθεί το Ιράκ για την επίθεση

Το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφός του, σημειώνοντας ότι σχεδόν ταυτοχρόνως οι Αμερικανοί τηλεφώνησαν για να αναφέρουν ότι δεχόντουσαν επίθεση, την ώρα που η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

«Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, δεχθήκαμε επίσημο προφορικό μήνυμα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν το οποίο έλεγε ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί άρχιζαν ή θα άρχιζαν εντός ολίγου και ότι τα πλήγματα θα περιοριστούν σε ζώνες στις οποίες υπάρχει παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες», ανακοίνωσε το γραφείο του υπό παραίτηση πρωθυπουργού του Ιράκ Άντελ Άμπντελ Μάχντι.

«Σχεδόν την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί μας τηλεφώνησαν ενώ οι πύραυλοι έπεφταν στους αμερικανικούς τομείς των βάσεων του Άιν αλ Άσαντ και του Αρμπίλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ούτε ο ιρακινός στρατός ούτε ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δυνάμεων στο Ιράκ έχουν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για απώλειες από τα πλήγματα αυτά.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024