Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, και ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συμφώνησαν την Τετάρτη ότι η συμμαχία μπορεί να συμβάλει περισσότερο στη σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε το ΝΑΤΟ σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

«Ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον γενικό γραμματέα να συμμετάσχει περισσότερο το ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και συμφώνησαν ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συμβάλει περισσότερο στην περιφερειακή σταθερότητα και την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας» ανέφερε το ΝΑΤΟ.

Τι λέει ο Λευκός Οίκος

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος τόνισε πως ο Τραμπ μίλησε με τον Στόλτενμπεργκ για την «τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή».

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τη σημερινή κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος τόνισε την αξία του ΝΑΤΟ να αυξήσει τον ρόλο του στη πρόληψη των συγκρούσεων και στη διατήρηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, κατά το διάγγελμά του ο Τραμπ προανήγγειλε ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί περαιτέρω στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής.

Γράψτε το σχόλιό σας