Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τα ιρανικά πλήγματα στις ΗΠΑ

Ιράκ: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τα ιρανικά πλήγματα στις ΗΠΑ

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα προέρχονται από την αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ, η οποία αποτέλεσε έναν εκ των δύο στόχων των ιρανικών πυραύλων

Δορυφορικές φωτογραφίες από τα ιρανικά πλήγματα σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο CNNi.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα προέρχονται από την αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ, η οποία αποτέλεσε έναν εκ των δύο στόχων των ιρανικών πυραύλων.

Συνολικά, τέσσερα κτίρια φέρεται να έχουν υποστεί φθορές και ζημιές, ενώ ένας εκ των διαδρόμων απογείωσης – προσγείωσης έχει πληγεί από ιρανικό πύραυλο.

Σύμφωνα με την Τεχεράνη, συνολικά 80 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των αντιποίνων για τον θάνατο του ιρανού στρατηγού, Κασέλ Σολεϊμανί. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξαν απώλειες ή τραυματισμοί από την επίθεση χάρη στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.

«Κανένας Αμερικανός δεν πειράχθηκε από τις χθεσινές επιθέσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, πλαισιωμένος από στρατηγούς αλλά και τον αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς. «Το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί» πρόσθεσε.

Βίντεο από την επίθεση

Την ίδια ώρα, βίντεο από τη στιγμή που οι ρουκέτες των ΗΠΑ πέφτουν στην αεροπορική βάση Αλ Άσατ στο Ιράκ είδε το φως της δημοσιότητας νωρίτερα.

Το συγκλονιστικό βίντεο δημοσιοποίησε το CNNi, το οποίο, ωστόσο, τονίζει ότι προς στιγμήν δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τη γνησιότητά του.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024