Εδώ και χρόνια, ο ιάπωνας καλλιτέχνης κήπων Azuma Makoto με δημιουργικά του «όπλα»  τα λουλούδια δημιουργεί πρωτότυπα καλλιτεχνικά project.

Τα λουλούδια μπαίνουν έτσι συχνά με τον Makoto σε ακραίες καταστάσεις του φυσικού κόσμου.

Στο παρελθόν, μέσα σε μια φουτουριστική οικόσφαιρα διατήρησε ένα μπονσάι, στην άβυσσο της θάλασσας ο Makoto βύθισε περίτεχνες ανθοσυνθέσεις, ενώ στην στρατόσφαιρα εκτόξευσε μπουκέτα λουλουδιών

Στο τελευταίο πρότζεκτ του, με τίτλο «Λουλούδι και άνθρωπος», εξετάζει την περίπλοκη σχέση που έχουμε με τη φύση.

Στην πειραματική σειρά φωτογραφιών του Azuma Makoto και της ομάδας του, η σχέση των ανθρώπων με το φυσικό περιβάλλον αιχμαλωτίζεται σε διάφορες καταστάσεις στη γη και σε ανθρώπινες δραστηριότητες.

Δύτες βουτούν στα βάθη της θάλασσας μεταφέροντας «γλυπτά» από άνθη ανάμεσα από κοραλλιογενείς υφάλους.

Μέσα στο ρινγκ, παλαιστές αναμετρώνται με στελέχη λουλουδιών και φύλλα. Τολμηροί που επιδίδονται σε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο αφήνονται στο κενό από αεροσκάφος, κρατώντας σφιχτά μια ανθοσύνθεση.

«Μέσα από αυτό το έργο, ευχόμαστε πάντα να ανοίξει ο καθένας τα μάτια του στην πολύτιμη φύση μας, αλλά και στην ανθρώπινη κουλτούρα μας και τις παραδόσεις μας, και να βρει μεγαλύτερη αγάπη και ενδιαφέρον σε όλα αυτά» δηλώνει σχετικά ο Ιάπωνας καλλιτέχνης.

«Έχουμε μια όμορφη φύση και μια μεγάλη ποικιλία πλούσιων και διασκεδαστικών ανθρώπινων δραστηριοτήτων, άρα θέλουμε, με όμορφο τρόπο και με τρόπο που να έχει αντίκτυπο, να συνδέσουμε τα λουλούδια με εμάς» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας