To Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της αμερικανικής μητρόπολης ανακαινίστηκε, επεκτάθηκε και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό παρουσιάζοντας έργα κορυφαίων ζωγράφων, αλλά και έργα σύγχρονων και πολύ διαφορετικών καλλιτεχνών. Θα κερδίσει άραγε τους φιλότεχνους η νέα του προσέγγιση;

Ολοκληρώθηκε η επέκταση και η ανακαίνιση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης και το μουσείο αύξησε τους εκθεσιακούς του χώρους κατά 30% επιδιώκοντας να προσφέρει μια πιο φιλόξενη και άνετη εμπειρία στους επισκέπτες του ενώ παράλληλα συνδέει με καλύτερο τρόπο το μουσείο με τον αστικό ιστό του Μανχάταν.

 

View this post on Instagram

A new entrance canopy for the Museum of Modern Art welcomes visitors to a double height space from 53rd Street with an uninterrupted views across the first floor between 53rd and 54th Street. The bead blast stainless steel canopy reflects the total design of the renovation and expansion, which taps into the historic DNA of the building through a series of interventions that reflect aspects of 20th century modernism: purity of material expression, abstraction of space, and precise thinness. The massive but thin canopy, which is 42’ long at 95,500 pounds, appears to slice though the glass facade and float about the main entrance doors. It is able to cantilever 26’ beyond the facade of the building because of a steel rod suspension system support it and concealed ribs within its construction. @themuseumofmodernart @genslernyc

A post shared by Diller Scofidio + Renfro (@diller_scofidio_renfro) on

Η ανακαίνιση που ξεκίνησε το 2014, ολοκληρώθηκε και το ανακαινισμένο μουσείο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Οκτώβριο του 2019.

Μετά τρία χρόνια αποσπασματικών εργασιών, το μουσείο έκλεισε τις πόρτες του το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να ξαναπαρουσιάσει αλλιώς τα έργα της καλύτερης συλλογής σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης στον κόσμο, αφού εν τω μεταξύ στο κτίριο προστέθηκαν περίπου 4.500 τ.μ.

Η πρόθεση των ανθρώπων του MoMA είναι να παρουσιάζει περισσότερη τέχνη με νέους και διεπιστημονικούς τρόπους.

Το λόμπι έχει ανακαινισθεί προσφέροντας ένα φωτεινό διπλό σε ύψος χώρο που συνδέει τον 53ο με τον 54ο δρόμο της Νέας Υόρκης, ενώ με την ανακαίνιση δημιουργούνται νέες διαδρομές μέσα στο μουσείο για να μπορούν οι επισκέπτες να σταματήσουν και να θαυμάσουν τα έργα.

Η πρόθεση των αρχιτεκτόνων της Diller Scofidio + Renfro ήταν να δημιουργήσουν και ένα συνεχόμενο ελεύθερο δημόσιο χώρο που γεφυρώνει τους χώρους της τέχνης και τους πολυσύχναστους δρόμους.

Γράψτε το σχόλιο σας