Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ξέσπασμα του Στέφανου και το unfair του Απόστολου

Το ξέσπασμα του Στέφανου και το unfair του Απόστολου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξέφυγε στο παιχνίδι με τον Νικ Κύργιο, με τον Ελληνα τενίστα να σπάει τη ρακέτα του μπροστά τον πατέρα του και να τον τραυματίζει στο χέρι – Υποτιμητικά σχόλια από τον Απόστολο για τον Αυστραλό, τον οποίο χαρακτήρισε «αστείο».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Δεν το αμφισβητεί κανείς. Είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο. Το αποδεικνύει η 6η θέση που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη.

Εχει όμως να κάνει πολλή δουλειά για να γίνει… GOAT, όπως ονειρεύεται. Δουλειά, κυρίως το πνευματικό κομμάτι.

Πέρσι, τον είδαμε σε αρκετά τουρνουά, κυρίως κατά τη διάρκεια του ντεφορμαρίσματος, να βγαίνει από τα ρούχα του, να χάνει την ψυχραιμία του και φωνάζει στον εαυτό του.

«Δεν παίζεις με ποιότητα», ήταν μία από τις ατάκες φώναξε στο Ρολάντ Γκαρός και έγιναν viral. Όπως viral έγινε και η σημερινή σκηνή στο Μπρισμπέιν.

Ο Στέφανος μόλις έχασε το πρώτο σετ στο παιχνίδι με τον Νικ Κύργιο πλησίασε το μπουθ που καθόταν ο πατέρας του και προπονητής του Απόστολος και έσπασε τη ρακέτα του στις καρέκλες, τραυματίζοντας στο δεξί χέρι τον head coach της ελληνικής ομάδας. Μια σκηνή, που έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου.

Αμέσως μόλις είδε την έκρηξη του γιου της η μητέρα του Στέφανου, Γιούλια, σηκώθηκε από τη θέση της και του ζήτησε να ηρεμίσει, κάνοντας τη σχετική κίνηση.

Η μητέρα του άλλωστε το περασμένο καλοκαίρι μπήκε στο τεχνικό τιμ του Στέφανου, κυρίως για να βοηθήσει τον νεαρό τενίστα να ωριμάσει αγωνιστικά και να έχει μεγαλύτερη ηρεμία στο παιχνίδι του.

Το κατάφερε στο τελευταίο μισό της περσινής σεζόν, αλλά φέτος στα πρώτα παιχνίδια δεν δείχνει ιδιαίτερα ήρεμος ο Στέφανος. Είναι νευρικός. Αντιδράει συνεχώς. Και άσχημα. Όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Κύργιο.

Ο Τσιτσιπάς πρέπει να ηρεμήσει και να βγάλει στο κορτ το πλούσιο ταλέντο του. Ο πατέρας του μετά το ξέσπασμά του γιου του, έχοντας μια πληγή στον δεξιό αγκώνα, προσπάθησε να ηρεμίσει τον γιο του, υποτιμώντας τον Νικ Κύργιο.

Μια κίνηση-unfair από τον Απόστολο, που χαρακτήρισε αστείο τον Αυστραλό τενίστα, ο οποίος μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν κολλητός με τον Στέφανο και μάλιστα έπαιξαν μαζί και σε διπλό. «Σταμάτα να σκέφτεσαι μαλ@@@μένα και σκέψου σαν νικητής.

Αν σκεφτείς σαν νικητής θα γίνεις ο νικητής. Εντάξει; Αστείος είναι, τίποτα άλλο. Ένας αστείος είναι. Εσύ τον κάνεις ήρωα, να ξέρεις», τον έπιασε η κάμερα να λέει στον Στέφανο.

Όπως και να έχει η σημερινή ήττα από τον Νικ Κύργιο δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ετσι και η αλλιώς η Ελλάδα δεν είχε πολλές ελπίδες να τα πάει καλά στο ATP Cup.
Απλά όσα συνέβησαν σήμερα πρέπει να αποτελέσουν ένα μάθημα για το μέλλον. Ένα μέλλον, που είναι λαμπρό και άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία τα νέα… θαύματα του Στέφανου.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024