Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για ποιο λόγο οι γυναίκες βρίζουν πιο συχνά από τους άντρες

Για ποιο λόγο οι γυναίκες βρίζουν πιο συχνά από τους άντρες

Μελέτη υποστηρίζει ότι οι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου μιλάνε πιο άσχημα.

Το ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να βρίζουν περισσότερο απ’ ό,τι οι άντρες, είναι κάτι που πιθανότατα πολλοί υποπτευόσασταν. Τώρα, όμως, μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τις σχετικές υποψίες αφού με βάση τις καταγεγραμμένες συνομιλίες εκατοντάδων ανθρώπων τις τελευταίες δύο δεκαετίες, και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες βρίζουν το ίδιο πολύ και αρκετές φορές περισσότερο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 1990, οι άντρες έλεγαν τη φράση «γ@μ@ τα» 1.000 φορές σε κάθε 1 εκ. λέξεις που χρησιμοποιούσαν με τις γυναίκες, αντίστοιχα να τη λένε 167 φορές. Τα τελευταία ευρήματα, όμως, δείχνουν ότι οι άντρες χρησιμοποιούν τη λέξη 540 φορές και οι γυναίκες 546 στον ίδιο αριθμό λέξεων.

Παρότι, τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμα πριν το 2018 στη Βρετανία, η γλωσσολόγος Kate Burridge από την Αυστραλία σχολιάζει ότι αυτά θα δείχνουν παρόμοια τάση καθώς το βρίσιμο δεν θεωρείται τόσο ταμπού, όσο κάποτε.

Σύμφωνα με την ίδια, ο τρόπος που μιλάνε σήμερα οι γυναίκες και ειδικά τα «καλά κορίτσια» έχει αλλάξει πολύ, καθώς χάρη στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο, στον δημόσιο λόγο, τουλάχιστον, την αργκό.

Η Burridge πιστεύει επίσης ότι βοηθάει το γεγονός ότι τα λεκτικά ατοπήματα δεν φτάνουν πια στα δικαστήρια, εκτός εάν πρόκειται για φυλετικές κατηγορίες ή εκφράσεις που δείχνουν προκατάληψη. Θεωρεί, ακόμα, ότι η χυδαία γλώσσα είναι απρεπής αλλά δεν αποτελεί προσβολή. Εξάλλου, η προσθήκη της λέξης «μ****» στο Αγγλικό Λεξιλόγιο της Οξφόρδης δεν προκάλεσε κανέναν σάλο αλλά μια σχετική απορία. Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι το λεξικό αναφέρεται στη συγκεκριμένη λέξη ως ένα «δυσάρεστο ή ηλίθιο άτομο».

Από την άλλη πλευρά η Melissa Mohr, συγγραφέας του Holy Shit … A Brief History of Swearing, πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι λεκτικοί κανόνες είναι πιο αυστηροί για τις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες και ότι το βρίσιμο ήταν μια τακτική κυρίως ατόμων χαμηλότερης κοινωνικής τάξης.

Οπότε την επόμενη φορά που κάποιος θα σε διακόψει ή θα πάρει λάθος την παραγγελία σου άσε την κυρία που συνοδεύεις να εκφράσει την αποστροφή της. Ίσως βέβαια να εκπλαγείς ή και να φρικάρεις από τον τρόπο που θα μιλήσει. Και για να μην νομίζεις ότι το βρισίδι είναι πια μόνο τακτική αρκετών γυναικών, ήξερες ότι συχνά τα παιδιά μαθαίνουν τη λέξη «γ@μώ» πριν μάθουν ολόκληρο το αλφάβητο;

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024