Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία : Σε κλιμάκωση των απεργιών κατά μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού καλεί το συνδικάτο CGT

Γαλλία : Σε κλιμάκωση των απεργιών κατά μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού καλεί το συνδικάτο CGT

Το γαλλικό σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT ζήτησε κλιμάκωση των απεργιών στη χώρα αυτόν τον μήνα μετά τη δέσμευση του προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, να προωθήσει μια αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος έπειτα από εβδομάδες απεργιών των συνδικάτων σε εθνικό επίπεδο

Το γαλλικό σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT ζήτησε κλιμάκωση των απεργιών στη χώρα αυτόν τον μήνα μετά τη δέσμευση του προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, να προωθήσει μια αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος έπειτα από εβδομάδες απεργιών των συνδικάτων σε εθνικό επίπεδο.

Ο Μακρόν είπε χθες, κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του, ότι αναμένει η κυβέρνησή του να καταλήξει σύντομα σε συμβιβασμό με τα συνδικάτα ως προς την μεταρρύθμιση, που όμως δεν θα αποκλείνει από τις αρχές που έχουν ορίσει οι υπουργοί.

Τα συνδικάτα προσπαθούν να υποχρεώσουν το πρώην στέλεχος επενδυτικής τράπεζας να εγκαταλείψει την αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας μέσω απεργιών που πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα από τις 5 Δεκεμβρίου και οι οποίες έχουν παραλύσει τις δημόσιες μεταφορές.

»Είχα την εντύπωση ότι έχω ακούσει αυτά τα λόγια χίλιες φορές», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο Φιλίπ Μαρτίνες, ο επικεφαλής του CGT, αναφερόμενος στο μήνυμα του Μακρόν.

»Ακόμη δεν βλέπω τίποτα καινούργιο στη θέση της κυβέρνησης. Ο συναγερμός πρέπει να ηχεί δυνατότερα, χρειαζόμαστε απεργίες παντού» είπε ο Μαρτίνες και πρόσθεσε ότι το συνδικάτο του θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση ανάμεσα στα συνδικάτα και την κυβέρνηση στις 7 Ιανουαρίου.

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024