Γαλλία : Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία κατά διαδηλωτών στο κέντρο του Παρισιού
Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία έγιναν στην διάρκεια της διαδήλωσης κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Διαδηλωτές κατά της σχεδιαζόμενης από τη γαλλική κυβέρνηση συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης συγκρούστηκαν σήμερα, Σάββατο, με την αστυνομία στο Παρίσι καθώς η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ορισμένες ομάδες διαδηλωτών.
Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία έγιναν στην διάρκεια της διαδήλωσης κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως μέτεδωσε ο ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Γαλλικά συνδικάτα πραγματοποιούν απεργίες σε όλη τη χώρα από τις αρχές Δεκεμβρίου εκφράζοντας την οργή τους για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, διαταράσσοντας τη λειτουργία των σχολείων, των τρένων και αποκλείοντας δρόμους, παράλληλα με την υποστήριξή τους σε άλλες διαδηλώσεις.
Σήμερα Σάββατο «κίτρινα γιλέκα» -ένα αντικυβερνητικό κίνημα που γεννήθηκε πριν από έναν χρόνο ως αντίδραση στο υψηλό κόστος ζωής- ενώθηκαν με ένα συλλαλητήριο χιλιάδων ανθρώπων εναντίον της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.
Επεισόδια και ένταση
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών κοντά σε τουριστικά σημεία όπως το μουσείο σύγχρονης τέχνης Κέντρο Πομπιντού, όπου ορισμένοι διαδηλωτές είχαν προσπαθήσει να στήσουν οδοφράγματα και να τα πυρπολήσουν και έσπασαν μια στάση λεωφορείου.
Συγκρούσεις ξέσπασαν και σε άλλα σημεία, αν και τα πνεύματα έμοιαζαν να ηρεμούν προς το τέλος του απογεύματος.
Ο Ζερόμ Ροντρίγκες, μια φυσιογνωμία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», τραυματίστηκε στο μάτι, αν και δεν είναι προσώρας σαφές πώς τραυματίστηκε.

Ο Ροντρίγκες τυφλώθηκε στο ίδιο μάτι νωρίτερα φέτος στη διάρκεια προηγούμενης διαδήλωσης.
Το δίκτυο μεταφορών της Γαλλίας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα σε όλη τη χώρα και στο Παρίσι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου, και σιδηροδρομικοί και εργαζόμενοι στο μετρό επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στον Μακρόν προκειμένου να εγκαταλείψει τη μεταρρύθμιση.
«Είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε αρκετά» είπε ο Λοράν Τζεμπαλί, εκπρόσωπος του συνδικάτου Unsa για τον κλάδο του μετρό ο οποίος συμμετείχε στη διαδήλωση.
Ο Μακρόν προώθησε τη μεταρρύθμισή του ως ένα δικαιότερο σύστημα που θα κινητροδοτήσει τους εργαζομένους ώστε να παραμείνουν στη δουλειά μέχρι τα 64 αντί τα 62 έτη και θα ισορροπήσει τον συνταξιοδοτικό προϋπολογισμό, καταργώντας παράλληλα ειδικά καθεστώτα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442