Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο shopping έχω γράψει χιλιόμετρα…

Στο shopping έχω γράψει χιλιόμετρα…

Κι όμως, το shopping έχει τους δικούς του κανόνες και τα δικά του μικρά και μεγάλα μυστικά

Κάθε άνθρωπος έχει τα χόμπι του. Κάποιοι μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο, άλλοι αθλούνται, εγώ ψωνίζω. Και αν νομίζετε πως η δική μου δραστηριότητα είναι ευκολότερη από τις υπόλοιπες, μάλλον δεν της έχετε διαθέσει τη σκέψη που της αναλογεί. Μέσα από τα λάθη που έκανα στα πρώτα χρόνια της… εξάσκησής μου, έμαθα ένα πλήθος από κανόνες και μυστικά που μπορούν να μεταμορφώσουν το shopping σε μια ακόμη πιο ευχάριστη – και κυρίως συμφέρουσα – εμπειρία. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που απέκτησα και τη βοήθεια του Bonus App της Alpha Bank.

Τα χρόνια της αθωότητας

Τι λάθη μπορεί να κάνει κανείς ψωνίζοντας; Πρώτα από όλα υπάρχουν τα λάθη του πρωτάρη: Όλα εκείνα τα ρούχα που αγοράσαμε ένα νούμερο μικρότερα, πιστεύοντας πως σύντομα θα μας κάνουν. Όλα εκείνα τα ωραία, αλλά άβολα παπούτσια που καταλήξαμε να φοράμε μόλις δυο – τρεις φορές. Όλα τα αντικείμενα που διαλέξαμε απλώς και μόνο επειδή ήταν σε έκπτωση και που εντέλει δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

Αυτά τα λάθη, όμως, είναι και τα πρώτα που διορθώνονται. Δυστυχώς, κάποια άλλα έχουν την τάση να επιμένουν. Πόσες φορές δεν αγοράσατε ένα προϊόν σε φαινομενικά πολύ καλή τιμή, για να διαπιστώσετε αμέσως μετά ότι μπορείτε να το βρείτε πιο οικονομικά σε ένα άλλο κατάστημα; Ή πως καταβάλλοντας το ίδιο ποσό θα μπορούσατε να είχατε αποκτήσει μια σαφώς πιο ποιοτική εκδοχή του;

Οι κανόνες του σύγχρονου shopping

Όπως καταλαβαίνετε, σε πολλά από τα παραπάνω προβλήματα δεν με βοήθησε μόνο η εμπειρία, αλλά και οι νέες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, δεν ήταν πάντα τόσο εύκολο να προχωρήσει κανείς σε on the spot σύγκριση τιμών προκειμένου να μην παρασυρθεί σε λάθος επιλογές. Και δεν είναι αυτή η μόνη δυνατότητα που αποκτήσαμε μέσα από τη χρήση των smartphones και του mobile internet.

Αν έχετε, όπως εγώ, μία από τις κάρτες Bonus της Alpha Bank, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το Bonus App για να εξασφαλίσετε ότι οι αγορές σας θα είναι πάντα οι πιο συμφέρουσες. Η εφαρμογή, που είναι συμβατή με λογισμικό Android και iOS, δεν μας δείχνει απλώς τα καταστήματα όπου μπορούμε να εξαργυρώσουμε τους bonus πόντους μας, αλλά προσαρμόζεται στα προσωπικά μας ενδιαφέροντα και ανάγκες. Έτσι, μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε τις προσφορές που μας ενδιαφέρουν, χωρίς να χάσουμε πολύτιμο χρόνο από το shopping therapy.

Σε περίπτωση που, όπως κι εγώ, έχετε την τάση να είστε λίγο πιο αφηρημένοι από τον μέσο όρο, είναι πιθανό να βρείτε πιο χρήσιμο από όλα το feature που σας επιτρέπει να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης των πόντων σας. Και αν είστε ελαφρώς ανυπόμονοι, θα απολαύσετε το εργαλείο «Dream Offers», το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε μια προσφορά εξαργύρωσης για την οποία δεν έχετε ακόμη τους απαραίτητους πόντους και να παρακολουθήσετε την πορεία σας προς τη συλλογή τους.

Μάλιστα, επιλέγοντας όσα Dream Offers σας αρέσουν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, δεν αποκλείεται να βρεθείτε ανάμεσα στους 100 τυχερούς που θα αποκτήσουν την προσφορά της προτίμησής τους στην κλήρωση της 10ης Ιανουαρίου.

Όσο για μένα; Στην τελευταία μου βόλτα στα μαγαζιά, κατάφερα επιτέλους να μου πάρω ένα καινούργιο smartphone (συγκεκριμένα το Samsung Galaxy A70 White -A705F από την Wind) και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Και δεν… τακτοποίησα μόνο τον εαυτό μου. Το δώρο μου για την ανιψιά μου κόστισε 100€ λιγότερα στα καταστήματα IKKS, ενώ έκανα έκπληξη στον αγαπημένο μου ένα ρομαντικό διήμερο στο πολυτελές ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa, για να μπορέσουμε επιτέλους να απολαύσουμε μερικές στιγμές χαλάρωσης.

Στο τελευταίο, με βοήθησε και η μητέρα μου, μεταφέροντάς μου μέσω του Bonus App μερικούς από τους δικούς της πόντους. Όπως καταλαβαίνετε, οι δικοί μου μοιραία εξαντλήθηκαν!

Οι κανόνες του shopping δεν είναι απλώς υπαρκτοί, αλλά έχουν αλλάξει σημαντικά με την πάροδο των ετών. Ευτυχώς, αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστούμε και να επωφεληθούμε από αυτούς. Προσωπικά, έχω γράψει χιλιόμετρα στο shopping – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και ακόμη και εκεί, πλέον φροντίζω να μειώνω το κόστος των καυσίμων, χρησιμοποιώντας τους bonus πόντους μου για να εξαφανίσω την αξία του ΦΠΑ από τα τιμολόγια της BP!

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024