Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρώτες φορές του 2020

Οι πρώτες φορές του 2020

Μεγάλες – και μικρές – αποφάσεις που μας βάζουν δυναμικά στη νέα δεκαετία

Αν ξεκινάμε κάθε νέα χρονιά με μια λίστα από αποφάσεις – τα διάσημα πλέον resolutions – τι αρμόζει σε μια νέα δεκαετία; Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για την πιο κατάλληλη στιγμή να θέσουμε σε κίνηση μια σειρά από μικρότερα ή μεγαλύτερα όνειρα και στόχους που πάντα λέγαμε ότι θέλουμε να πραγματοποιήσουμε «κάποια στιγμή στη ζωή μας». Φυσικά, μια χρονιά δεν είναι αρκετή για να καταφέρουμε τα πάντα. Επιλέγοντας, όμως, τέσσερα ή πέντε πράγματα που ονειρευόμαστε επί σειρά ετών και κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τα φέρουμε εις πέρας μέσα στο 2020, θέτουμε τον τόνο για τη δεκαετία που ανατέλλει.

Επέλεξα τις δικές μου πρώτες φορές με βάση δύο κριτήρια: Το μέγεθος της επιθυμίας μου για αυτές και την ικανότητά μου να τις πραγματοποιήσω. Ευτυχώς, οι περισσότερες δεν απαιτούν πολλά περισσότερα από την κινητοποίησή μου, και για τη μεγαλύτερη εξ αυτών έχω μια πολύ σημαντική βοήθεια: Το Alpha Κατοικία, το στεγαστικό δάνειο με πολύ ευνοϊκούς όρους από την Alpha Bank.

Οι πρώτες φορές του 2020

Πρώτη φορά τένις

Κάθε λίστα με αποφάσεις για τη νέα χρονιά που σέβεται τον εαυτό της, οφείλει να ξεκινά με μια κίνηση που βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση. Στη δική μου περίπτωση, ξέρω ότι αυτή δεν μπορεί να περνά μέσα από τα μηχανήματα του γυμναστηρίου. Όσο εύκολο και αν είναι να αρχίσω ένα καινούργιο άθλημα, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι που είχα στο μυαλό μου για το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης δεκαετίας – επομένως, καλό είναι να το πραγματοποιήσω πριν τελειώσει και η επόμενη.

Πρώτη φορά χωρίς μυωπία

Τα γυαλιά μπορεί να προσθέτουν έναν επιπλέον αέρα στο στυλ μας, όμως όλοι θα προτιμούσαμε ο ρόλος τους να είναι καθαρά διακοσμητικός. Φλερτάρω με την ιδέα μιας επέμβασης λέιζερ εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά η σκέψη πως κάποιο μηχάνημα θα έρθει σε τόσο στενή επαφή με τα μάτια μου δεν μου είναι και πολύ ευχάριστη. Φέτος θα τολμήσω να την κάνω και θα κοιτάξω τη νέα δεκαετία πιο καθαρά από ποτέ.

Πρώτη φορά road trip

Λατρεύω τα αεροπλάνα. Όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τον ρομαντισμό ενός μεγάλου ταξιδιού με αυτοκίνητο, όπως και τη δυνατότητα που σου δίνει να σταματήσεις σε κάθε άγνωστο χωριουδάκι που σου τραβά την προσοχή. Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια οραματίζομαι συχνά ένα road trip στα Βαλκάνια. Φυσικά, αυτό το πλάνο δεν μπορεί να υλοποιηθεί από έναν μόνο άνθρωπο – τουλάχιστον όχι από τον συγκεκριμένο μόνο άνθρωπο. Επομένως, φρόντισα να βρει τον δρόμο του και για τις αντίστοιχες λίστες των φίλων μου.

Πρώτη φορά βόλτα σε ενεργό ηφαίστειο

Αν σας ακούγεται ελαφρώς παιδικό, είναι γιατί όντως πρόκειται για κάτι που θέλω από παιδί. Και από τη στιγμή που ζούμε σε μια χώρα που προσφέρει τη δυνατότητα να το κάνω με ευκολία, δεν βλέπω το λόγο να το καθυστερήσω περισσότερο. Νίσυρος ή Σαντορίνη; Το μόνο σίγουρο είναι πως φέτος οι διακοπές μου θα έχουν… εκρηκτικό χαρακτήρα.

Πρώτη φορά δικό μου σπίτι

Αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη κίνηση σε αυτή τη λίστα – αν όχι στις περισσότερες λίστες – η αγορά ενός ολοδικού μου σπιτιού είναι και το σημαντικότερο σχέδιό μου για το 2020. Έπειτα από αλλεπάλληλες μετακομίσεις και αμέτρητα ευτράπελα, αποφάσισα πως χρειάζομαι μια πραγματικά μόνιμη κατοικία, η οποία θα μου προσφέρει σταθερότητα και θα είναι προσαρμοσμένη στις δικές μου ανάγκες. Όπως καταλαβαίνετε, όμως, η εξασφάλισή της δεν είναι εξίσου εύκολη με το να γραφτώ σε μαθήματα τένις. Ευτυχώς για εμένα, με το στεγαστικό δάνειο Alpha Κατοικία δεν είναι και πολύ πιο δύσκολη.

Το στεγαστικό δάνειο Alpha Κατοικία μας προσφέρει αποκλειστικά προνόμια προκειμένου να αποκτήσουμε την πρώτη μας κατοικία, καθώς μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε το στεγαστικό μας δάνειο σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.

Επιπλέον, με το Alpha Κατοικία μπορούμε να επιλέξουμε οι ίδιοι το επιτόκιο που μας ταιριάζει και είτε να έχουμε σταθερή δόση επιλέγοντας σταθερό επιτόκιο από 5 έως 30 έτη είτε να επωφεληθούμε από τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς μέσω της επιλογής κυμαινόμενου επιτοκίου που συνδέεται με το Euribor τριών μηνών. Παράλληλα, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε το ποσό της μηνιαίας δόσης που επιθυμούμε να πληρώνουμε στην αρχή του δανείου, το οποίο μπορεί να είναι μειωμένο έως και 50% σε σχέση με την κανονική μας δόση.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το πρόγραμμα «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας, που μας επιτρέπει να καθορίσουμε ανά πάσα στιγμή τη δόση του στεγαστικού μας δανείου, αν το εισόδημά μας παρουσιάσει παροδικές μεταβολές. Έτσι, μπορούμε πάντα να είστε βέβαιοι για την ικανότητά μας να φανούμε συνεπείς.

Τέλος, το Alpha Κατοικία, μας επιτρέπει να καλύψουμε και τις υπόλοιπες ανάγκες της οικογένειάς μας, καθώς προσφέρει δωρεάν ασφάλιση για κάθε παιδί έως την ηλικία των 16 ετών μέσω του προγράμματος Alpha Υγεία για Όλους Classic, για όλη τη διάρκεια του δανείου. Ταυτόχρονα, μας χαρίζει επιβράβευση Bonus μέσω της παροχής κάρτας Χρυσή Alpha Bank Bonus Visa, με προνομιακή διπλάσια αναλογία συλλογής πόντων και δώρο καλωσορίσματος 20.000 Bonus πόντους

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024