Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά

Το in.gr εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά

Η νέα δεκαετία που μπήκε πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη...

Κάθε νέα χρονιά ανατέλλει γεμάτη ελπίδες, αισιοδοξία, σχέδια, προσμονή για τα μελλούμενα αλλά και αγωνία για το άγνωστο.

Οταν επίσης η νέα χρονιά σηματοδοτεί και την αρχή μιας νέας δεκαετίας τότε έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Και το 2020 είναι γι’ αυτό το λόγο ένα έτος που δημιουργεί πολλά συναισθήματα και ακόμη περισσότερη προσμονή. Ο αριθμός και μόνο (20-20) είναι από μόνος του ένα… μυστήριο.

Ομως, η δεκαετία που ανατέλλει έπεται μιας δεκαετίας η οποία χαρακτηρίστηκε για την Ελλάδα ως η χειρότερη στη μεταπολιτευτική περίοδο. Κάποιοι είπαν ότι ήταν η χειρότερη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, και ίσως δεν είναι υπερβολή.

Οικονομική καταστροφή, χρεοκοπία, μνημόνια, αυστηρή εποπτεία στα όρια της απώλειας εθνικής κυριαρχίας, φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας του ελληνικού πληθυσμού.

Και ταυτόχρονα φυγή στο εξωτερικό εκατοντάδων χιλιάδων νέων. Η Ελλάδα έχασε πολύτιμο άυλο κεφάλαιο το οποίο πολύ δύσκολα θα αναπληρώσει.

Σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο ήταν μια δεκαετία ανατροπών κατά την οποία επικράτησε ο λαϊκισμός, το μίσος για τον αντίπαλο, η υποχώρηση της Δημοκρατίας.

Αλλά και ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ηταν μια δεκαετία που πολλοί θα ήθελαν να ξεχάσουν…

Στη δύση αυτής της δεκαετίας, η γεύση που αφήνει η περασμένη περίοδος είναι πικρή. Αλλά ταυτόχρονα και γλυκιά γιατί έχουν γίνει τα πρώτα βήματα προς την κανονικότητα. Και γιατί οι Ελληνες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι μπορούν να υπάρξουν καλύτερες ημέρες.

Σε μια δύσκολη παγκόσμια οικονομική και πολιτική συγκυρία, με τους εθνικούς κινδύνους να είναι εδώ και με την εθνική οικονομία να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της για το καλό όλων μας, ασφαλώς οι προκλήσεις, οι ελπίδες και οι αγωνίες είναι ακόμη περισσότερες.

Αλλά και η πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι πρέπει να τα καταφέρουμε έχοντας μόνο στο μυαλό μας ότι πρέπει να στηρίξουμε τους πολίτες, ειδικά εκείνους που έχουν ανάγκη. Και να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία μας και τις ατομικές ελευθερίες.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες δοκιμάστηκαν τόσο πολύ και άντεξαν, ότι οι παλιές βεβαιότητες κατέρρευσαν και μαζί παλιοί δογματισμοί και ανάξιου λόγου οπισθοδρομικές αντιλήψεις δεν υπάρχουν πια, όλα αυτά γεννούν πολλές ελπίδες.

Κι εδώ πρέπει να σταθεί και να κτίσει η χώρα το μέλλον της. Γιατί δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία της αυτογνωσίας που προσέφερε η περασμένη δεκαετία.

Και γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αγκιστρώνεται κανείς στα πρέπει, αλλά να δημιουργεί, να ονειρεύεται, να ζει πάνω από τις δυνάμεις του.

Με την ελπίδα το 2020 και η νέα δεκαετία που ξεκινά να είναι καλύτερη, το in.gr εύχεται σε όλο τον κόσμο ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και ευτυχία για όλους.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024