Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε ο 8ος Διάπλους της Axion Hellas σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό

Ολοκληρώθηκε ο 8ος Διάπλους της Axion Hellas σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό

Τριάντα τρεις εθελοντές γιατροί 22 ειδικοτήτων, εξέτασαν σε τρεις μέρες συνολικά 329 κάτοικους.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ος Διάπλους της Axion Hellas, στα τρία μικρά νησιά του Ιονίου Πελάγους, στο Μεγανήσι, στον Κάλαμο και στον Καστό, λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για τρίτη φορά οι εθελοντές της Αxion Hellas, βρέθηκαν κοντά στους δοκιμασμένους πολίτες των συγκεκριμένων νησιών, προκειμένου να τους προσφέρουν ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις και να υλοποιήσουν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Η αποστολή της Αxion Hellas ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου με την αναχώρηση των φουσκωτών από την Μαρίνα Αθηνών για το Μεγανήσι, ενώ την Πέμπτη κατέφτασε οδικώς και η υπόλοιπη ομάδα των εθελοντών της Αxion Hellas.

Τριάντα τρεις εθελοντές γιατροί 22 ειδικοτήτων, εξέτασαν σε τρεις μέρες συνολικά 329 κάτοικους. Συγκεκριμένα στον Κάλαμο και τον Καστό 92 πολίτες, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, εξετάστηκαν από τους γιατρούς, ενώ σε πέντε περιπτώσεις οι εθελοντές πραγματοποιήσαν κατ’οίκον επισκέψεις σε ηλικιωμένους κατοίκους.

Στο Μεγανήσι, 237 πολίτες μας υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις στα ιατρεία που έστησε η Axion Hellas ενώ πέντε πολίτες εξετάστηκαν στα σπίτια τους. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1595 ιατρικές πράξεις από αυτές οι 483 στον Καστό και τον Κάλαμο και οι 1112 στο Μεγανήσι.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν 51 μαστογραφίες, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και μικροβιολογικές, ιστολογικές και τεστ ΠΑΠ εξετάσεις συνεισφορά της Ευρωκλινικής. Μέσω της νέας μας συνεργασίας με την εταιρεία Γαλιώτος Earcare, έγινε έλεγχος ακοής στους κατοίκους και προσφέρθηκαν ακουστικά βαρηκοΐας δωρεάν, σε όσους τα είχαν ανάγκη. Η ιατρική ομάδα της Axion Hellas συμπληρώθηκε για πρώτη φορά από στρατιωτικούς γιατρούς εγκαινιάζοντας έτσι την συνεργασία της με τις Ένοπλες Δυνάμεις και το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ενημέρωσε του νησιώτες για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Πλούσια όμως ήταν και η πολιτιστική και εκπαιδευτική ατζέντα της Αxion Hellas. Οι γυναίκες του Μεγανησίου ταξίδεψαν στις παραδοσιακές γεύσεις και τέχνες του τόπου, σε μια μοναδική εκδήλωση με τίτλο «Ο Διάπλους από το χθες στο σήμερα στην τέχνη και τη γαστρονομία» που οργανώθηκε από τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το Μουσείο Μπενάκη-ΝΗΜΑ.
Μαζί με την WWF Greece οι μικροί νησιώτες και νησιώτισσες μέσα από το βιωματικό παιχνίδι «Γαλάζια Εξερεύνηση» εκπαιδεύτηκαν στο πως να εκτιμούν και να προστατεύουν το θαλάσσιο οικοσύστημα, ενώ με την βοήθεια θεατρολόγου, συμμετείχαν σε θεατρική παράσταση κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη SDSN και το Μουσείο Γουλανδρή́ Φυσικής Ιστορίας GNHM με τη δράση «Ωκεανοί», ενημέρωσε τους κατοίκους όλων των ηλικιών, για τους ωκεανούς, τις θάλασσες, τους κινδύνους που ελλοχεύουν και τους τρόπους προστασίας τους από́ την κλιματική́ αλλαγή́. Επίσης, συνοδοιπόρος της Αxion Hellas, και σε αυτό́ το ταξίδι η Ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων «Μαζί για το Παιδί» προσφέροντας ψυχολογική́ στήριξη σε οικογένειες και παιδιά́ που το είχαν ανάγκη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024