Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο διακτινισμός του πρωθυπουργού

Ο διακτινισμός του πρωθυπουργού

Προτού αναχωρήσει για τα ορεινά των Ιωαννίνων πέρασε τη μέρα των Χριστουγέννων στην Κάσο, το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα

Στο Ανήλιο Μετσόβου έφτασε αργά το βράδυ των Χριστουγέννων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα παραμείνει ως την Κυριακή για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του.

Προτού αναχωρήσει για τα ορεινά των Ιωαννίνων πέρασε τη μέρα των Χριστουγέννων στην Κάσο, το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, παρέα με κατοίκους και τους στρατευμένους που υπηρετούν εκεί, που τον υποδέχθηκαν θερμά, με παραδοσιακές φορεσιές, χορό, κάλαντα και μαντινάδες.

Επισκέφθηκε μάλιστα το φυλάκιο «Κασιωτών Αγωνιστών», όπου υπηρετούν ένας αξιωματικός, τέσσερις οπλίτες και Δυνάμεις Εθνοφυλακής, όπου τους εξέφρασε τον σεβασμό τους για την υπηρεσία που προσφέρουν στον τόπο.

Στον καθαρό αέρα

Διακοπές για τον Πρωθυπουργό βέβαια, όπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός των ΝΕΩΝ δεν σημαίνουν μόνο ξεκούραση αφού και στο Μέτσοβο θα διαθέσει χρόνο για συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες.

Θυμίζω όμως ότι ο ίδιος μας έχει προϊδεάσει ότι σε αυτές τις διακοπές θα πάρει και την απόφαση για το ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε συνάντηση που είχε με τη Φώφη Γεννηματά τον Οκτώβριο, συζητώντας για τον τρόπο εκλογής του ΠτΔ, που ήταν αντικείμενο της πρόσφατης συνταγματικής αναθεώρησης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ του είχε επισημάνει ότι το κόμμα της είχε προτείνει από το 2016 την αποσύνδεση της εκλογής ΠτΔ από τις εθνικές εκλογές, με την επισήμανση «αλλά να μη φτάσουμε στο άλλο άκρο, να εκλέγεται μονοκομματικός πρόεδρος με 151 ψήφους».

Ο Μητσοτάκης συμφώνησε ότι αυτό δεν είναι μόνο θέμα διαδικασίας αλλά προσώπου κι όταν τον ρώτησε αν έχει κάποιον στο μυαλό του, της είχε απαντήσει ότι τις σημαντικές αποφάσεις τις παίρνει στο βουνό και τα Χριστούγεννα θα ξεκλέψει ένα διήμερο για τον σκοπό αυτόν. Ο διάλογος δεν έχει ξεχαστεί, και το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, στα κάλαντα του Μαξίμου, ο Μητσοτάκης είπε στους δημοσιογράφους «στο βουνό είχα πει θα πάω και στο βουνό θα πάω», για να λάβει την απάντηση «πρέπει όμως να κατεβείτε από εκεί με την πλάκα με το όνομα». Η αντίδρασή του; Γέλασε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024