Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία Πούτιν - Κόντε μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν για τη Λιβύη

Επικοινωνία Πούτιν – Κόντε μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν για τη Λιβύη

Μόσχα και Ρώμη απευθύνουν έκκληση για ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η κατάσταση στη Λιβύη πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικό τρόπο, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Στην τηλεφωνική συνδιάλεξή τους, Πούτιν και Κόντε συζήτησαν, επίσης, το θέμα της Συρίας και τα αποτελέσματα της Συνόδου της Νορμανδίας για την Ουκρανία, αναφέρει το Κρεμλίνο στον ιστότοπό του.

Από το πρωθυπουργικό μέγαρο της Ιταλίας γίνεται λόγος για μια «μακρά και πολυσύνθετη συζήτηση» με τους δύο ηγέτες να δεσμεύονται να κρατούν ο ένας ενήμερο τον άλλον.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη η τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ιταλίας με τους Σεργκέι Λαβρόφ και Λουίτζι ντι Μάιο να συζητούν για τη σύνοδο του Βερολίνου που είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο 15ημερο του Ιανουαρίου.

Το τηλεφώνημα Πούτιν-Κόντε πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την εξαγγελία Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη και ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ψηφιστεί από την τουρκική Βουλή η σχετική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι το Κρεμλίνο στην πρώτη του αντίδραση,  μέσω του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ ότι «η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν βοηθάει στην επίλυση της κρίσης αλλά οι προσπάθειες τρίτων χωρών να βρεθεί μια ευθεία λύση στο πρόβλημα και να βοηθηθούν οι δύο πλευρές είναι πάντα ευπρόσδεκτη»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024