Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι Σίξερς σταμάτησαν τους Μπακς και τον Γιάννη με 121-109

Οι Σίξερς σταμάτησαν τους Μπακς και τον Γιάννη με 121-109

Ο Καμερουνέζος σέντερ ήταν απίστευτος με τους Μπακς, ασταμάτητος στις ρακέτες και τελείωσε μόνος του τα Ελάφια στο ματς που έγινε στην Φιλαδέλφεια ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ό,τι ήθελε έκανε ο Τζοέλ Εμπίντ! Τα πάντα στο παρκέ. Μέχρι και buzzer beater τρίποντο έβαλε. Και όλα αυτά τα κατάφερε στο μεγάλο ντέρμπι της Ανατολής απέναντι στους Μπακς, όπου οι Σίξερς επιβλήθηκαν της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 121-109, έχοντας τον Καμερουνέζο σέντερ σε οργιώδης κατάσταση.

Ο Εμπίντ λοιπόν είχε 31 πόντους που τους πέτυχε στις τρεις πρώτες περιόδου, ενώ κατέβασε και 11 ριμπάουντ, όντας απλά… θεατής στο τελευταίο δωδεκάλεπτο.Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σταμάτησε στους 18 πόντους, με 8/27 σουτ και 0/7 τρίποντα, παίζοντας καθόλη την διάρκεια με ενοχλήσεις στην μέση, με τους Μπακς να έχουν ως κορυφαίο τον Κρις Μίντλεντον με 31 πόντους.

Μετά από αυτό το παιχνίδι και την ήττα στα Χριστούγεννα, το Μιλγουόκι έφτασε στο 32-5 στην Ανατολή, με τους Σίξερς να ανεβαίνουν στο 23-10.

Αναφορικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης στην Φιλαδέλφεια τώρα. Οι Σίξερς κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο. Οι Μπακς είχαν σε χαμηλή πτήση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτό έμοιαζε ως καταδικαστικό για τα Ελάφια. Οι γηπεδούχοι είχαν τον Εμπίντ σε οργιώδης κατάσταση, την ώρα που ο Τομπάιας Χάρις ήταν ο παίκτης που εκτελούσε δίχως δεύτερη σκέψη από την περιφέρεια.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Μπακς πλησίασαν, όμως ο Γιάννης παρέμεινε σε μέτρια μέρα, με τους πόνους στην μέση να τον ενοχλούν και να μην τον αφήνουν να είναι ο Greek Freak που όλοι γνωρίζουμε. Το 69-48 του ημιχρόνου εξάλλου μιλούσε από μόνο του για το τι γινόταν στην Φιλαδέλφεια.

H διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα και ανέβηκε ακόμα περισσότερο όταν με πόντους του Κορκμάζ το παιχνίδι πήγε στο 93-67. To δωδεκάλεπτο τελείωσε στο 100-73 με τους Σίξερς να έχουν τον Εμπίντ με 31 πόντους και συνολικά ως ομάδα 17 τρίποντα τρεις περιόδους!

O Γιάννης Αντετοκούνμπο το πήρε λίγο προσωπικά. Το 5ο φάουλ του Εμπίντ τον οδήγησε στον πάγκο και εν τη απουσία του τα Ελάφια έτρεξαν ένα 12-2 επιμέρους για να ρίξουν προσωρινά την διαφορά στους 17 (102-85).

Οσο και να προσπάθησαν οι Μπακς, το παιχνίδι δεν είχε γυρισμό. Η ζημιά είχε γίνει… ήδη και το ντέρμπι μετατράπηκε σε περίπατο για τους γηπεδούχους. Με το άλεϊ ουπ του Μίντλετον στον Greek Freak το ματς πήγε στο 115-96 με πέντε λεπτά για την λήξη.

Τα Ελάφια πλησίασαν στους 14 (115-101) με 5 πόντους από Χιλ και Μπράουν, με τον Μίντλετον να ρίχνει την διαφορά με ένα του τρίποντο. Ο Χάρις όμως… κλείδωσε το θετικό αποτέλεσμα για τους Σίξερς, αφού απάντησε με δικό του τρίποντο, βάζοντας τέλος στις ελπίδες των Μπακς για μία επική ανατροπή.

Το.. χαλάρωμα της ομάδας της Φιλαδέλφεια, εάν υπήρχε επιπλέον χρόνος, θα μπορούσε να είναι καταδικαστικό, Μίντλετον και Χόρφοντ διαδέχθηκαν ο ένας τον άλλον με το δικό του τρίποντο,με το ματς να καταλήγει στα χέρια των γηπεδούχων.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024