Στο Σαν Φρανσίσκο, σε ένα πολυλειτουργικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα με κατοικίες, εκπαιδευτικό κέντρο, φυτώρια νεοσύστατων επιχειρήσεων, ένα ιστορικό ορόσημο, μια εκκλησία της Γουαδελούπης ανακατασκευάστηκε και τώρα πλέον είναι ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής που επιτρέπει στους κατοίκους να επικοινωνούν και να κοινωνικοποιούνται στον ίδιο αυτό ιστορικό χώρο.

Η εκκλησία αυτή ολοκληρώθηκε αρχικά το 1880 και ανακατασκευάστηκε το 1912, αφού καταστράφηκε στο σεισμό της Καλιφόρνιας, το 1906.

Για πάνω από 40 χρόνια η εκκλησία ήταν τόπος λατρείας για τους ντόπιους, ενώ στη δεκαετία του 1950, λόγω της μαζικής μετανάστευσης των κατοίκων και με την ανάπτυξη των συγκοινωνιών, η εκκλησία άρχισε να παρακμάζει λόγω της μειωμένης παρουσίας ενοριτών και έκλεισε οριστικά στη δεκαετία του 1990.

Τώρα με παρεμβάσεις που κρατούν ατόφιο το αρχιτεκτονικό της προφίλ μετατράπηκε σε μια αίθουσα 200 ατόμων και σε μικρότερες που χρησιμοποιούνται ως βοηθητικές.

Όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία αποκαταστάθηκαν με μεγάλο σεβασμό στην αρχιτεκτονική κληρονομιά και στα στοιχεία της που ενσωματώθηκαν στη νέα δομή.

Όπως υποστηρίζουν οι αρχιτέκτονες η ιστορική και αρχιτεκτονική εικόνα της εκκλησίας ήταν τόσο δυνατή που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη γεωμετρία των σύγχρονων σχημάτων και στοιχείων που πρόσθεσαν προκειμένου να την τονίσουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr