Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία : Ο αρχηγός του VMRO θέλει να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βόρεια Μακεδονία : Ο αρχηγός του VMRO θέλει να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε δηλώσεις του, ο Μιτσκόσκι απείλησε ότι σκοπεύει να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τη Συνθήκη Φιλίας με τη Βουλγαρία, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, μετά τις εκλογές του Απριλίου

Νέα κόντρα ξέσπασε στη Βόρεια Μακεδονία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λίγους μόλις μήνες πριν τις κρίσιμες για τη χώρα εκλογές, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κρίστιαν Μιτσκόσκι.

Σε δηλώσεις του, ο Μιτσκόσκι απείλησε ότι σκοπεύει να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τη Συνθήκη Φιλίας με τη Βουλγαρία, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, μετά τις εκλογές του Απριλίου.

«Αν εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, θα καταργήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, προκαλώντας όπως είναι φυσικό την αντίδραση του Ζόραν Ζάεφ.

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε ότι το έντιμο θα ήταν να εξηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι θα συμβεί αν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θα μας βγάλει από το ΝΑΤΟ» ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού. Παράλληλα, εκτίμησε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει τριβές με την Αθήνα και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024