Ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 που απογειώθηκε από την 337 Μοίρα στη Λάρισα, πέταξε πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία και προσέγγισε αεροδρόμιο κοντά στο Μοναστήρι

Τον έλεγχο του εναερίου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας ανέλαβε από την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, επισήμως η χώρα μας.

Ενα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 που απογειώθηκε από την 337 Μοίρα στη Λάρισα, πέταξε πάνω σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Μακεδονία και έκανε προσέγγιση μάλιστα σε ένα αεροδρόμιο κοντά στο Μοναστήρι.

Τα δύο ελληνικά F-16 συνεργάστηκαν άψογα με τα συστήματα επικοινωνίας του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου των Σκοπίων τη στιγμή που η επιτήρηση του εναέριου χώρου της γείτονος χώρας γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα και από ελληνικά ραντάρ.

Ελληνικά μαχητικά είχαν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν (προ εξαμήνου) δοκιμαστική πτήση στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά με την επισημοποίηση της Συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες, η επίσημη έναρξη της επιτήρησης του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας άρχισε από τη Δευτέρα.

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

Πάντως, οι Τούρκοι προκαλούν συνεχώς και δεν σέβονται ούτε θρησκευτικές εορτές ούτε αργίες.

Τη Δευτέρα δέκα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν δέκα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ προκάλεσαν και μια εικονική αερομαχία (dog fight).

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr