«Κανείς δεν θα με εμποδίσει να πω ότι είμαι Μακεδόνας από τη Μακεδονία και μιλάω τη μακεδονική γλώσσα» είπε ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι όταν ρωτήθηκε εάν θα αλλάξει την ονομασία της χώρας του στην περίπτωση που αναδειχθεί πρωθυπουργός στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα, αλλά θα προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε», λέει ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελεύθερη Ευρώπη της Βόρειας Μακεδονίας, αναφερόμενος στη νέα ονομασία της χώρας του βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Θα την αλλάξουμε… »

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου, εάν θα είναι πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στην περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Μίτσκοσκι απάντησε:

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα στη Μακεδονία, αλλά θα αγωνιστούμε να την αλλάξουμε».

Η δημοσιογράφος τον ρώτησε, πώς;

«Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, μπορώ να το επαναλάβω εκατό φορές, αλλά νομίζω ότι θα ήταν ενοχλητικό αν μιλάμε για κάτι που είναι ενάντια στην πραγματικότητα.

»Είμαι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο που αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος αυτής της χώρας.

»Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής συμφωνίας του Ζόραν Ζάεφ, σήμερα αυτή είναι η πραγματικότητα και ουσιαστικά διδάσκω στο εκπαιδευτικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αποτελεί μέρος της κυβέρνησης του κράτους με το νέο επίθετο (το ‘βόρεια’).

»Λαμβάνω, επίσης, τον μισθό μου από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι μέρος της κυβέρνησης του κράτους με το νέο όνομα», απάντησε ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μακεδόνας από τη Μακεδονία… »

Αυτό σημαίνει ότι θα είστε πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, συνέχισε η δημοσιογράφος.

«Αν επιμείνουμε σε αυτό και είμαστε τόσο προβληματισμένοι σε αυτό, έτσι και αλλιώς, θα ήμουν ψεύτης να σας πω ότι δεν θα είναι έτσι, αλλά ταυτόχρονα κανείς σε αυτό το τραπέζι δεν μπορεί να με εμποδίσει να πω ότι είμαι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι από τη Μακεδονία, ότι είμαι Μακεδόνας και μιλάω τη μακεδονική γλώσσα» είπε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE.

Πηγή: slobodnaevropa.mk και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr