Οι νέες σημαίες με τον δεκαεξάκτινο Ηλιο της Βεργίνας έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους των Σκοπίων, κατά παραγγελία του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Τα εργαστήρια κατασκευής σημαιών δούλευαν αυτές τις ημέρες σε τρεις βάρδιες για να προλάβουν την επέτειο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO στις 23 Οκτωβρίου, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα της zurnal.mk στη Βόρεια Μακεδονία.

Με το κομβόι των αυτοκινήτων

Οι νέες σημαίες με τον δεκαεξάκτινο Ηλιο της Βεργίνας έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους στις 23 Οκτωβρίου, κατά παραγγελία του επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, και διανεμήθηκαν στο κομβόι των αυτοκινήτων του κόμματος.

Η παραγγελία για τις σημαίες με τον Ηλιο της Βεργίνας ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα του Μίτσκοσκι που ήρθε σε συμφωνία με τους οπαδούς του, όπως υπογραμμίζεται.

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έκανε λάθος όταν δεν συνηγόρησε στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Απόγονοι του… Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ολόκληρη η Ευρώπη και σχεδόν όλος ο προοδευτικός κόσμος εναντιώθηκε στην αδικία που επιφύλαξε για τη «Μακεδονία» το γαλλικό βέτο, ανακοίνωσε το VMRO, τονίζοντας ότι δεν ήταν κάτι που άξιζε σε εμάς.

Με τις νέες σημαίες του Ηλιου της Βεργίνας δεν θα πρέπει να σιωπήσουμε αλλά να τους πούμε ότι εμείς ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορούμε να προκαλέσουμε μεγαλύτερη καταστροφή από αυτήν που μπορούν να μας βλάψουν, σημειώνεται επίσης στο δημοσίευμα.

Τα κορναρίσματα των αυτοκινήτων με τη σημαία του Ηλιου της Βεργίνας μέχρι αργά το βράδυ έδειξαν ότι η «Μακεδονία» έχει σωθεί.

Από συγκίνηση και χαρά οι πολίτες μέχρι τα μεσάνυχτα δεν μπορούσαν να κλείσουν μάτι.

Η επιστροφή της «Μακεδονίας»

Ο εορτασμός του ιδρυτικού συνεδρίου του VMRO στη Θεσσαλονίκη (σ.σ.: το 1893) σηματοδότησε τη στρατηγική του αγώνα για την εξουσία και την επιστροφή της «Μακεδονίας» εκεί που ήταν, στην ισχυρή θέση πριν την πτώση του Νίκολα Γκρούεφσκι στη χώρα…

Εκείνοι που θεωρούνται διάδοχοι του VMRO, που βρίσκονται σήμερα στην κορυφή του VMRO-DPMNE, θα πρέπει να διαβάζουν το μήνυμα του Ιβάν Χατζή Νικολόφ (σ.σ.: ένας από τους ιδρυτές του VMRO) τρεις φορές την ημέρα για να αποφύγουν πάλι την καταστροφή της «Μακεδονίας» στον 21οαιώνα, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr