Ήταν δεδομένο ότι η πολιτική κατάσταση στα Σκόπια θα έφερνε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του ονόματος της γειτονικής χώρας

Ήταν δεδομένο ότι η πολιτική κατάσταση στα Σκόπια θα έφερνε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Οι εκλογές που προκήρυξε ο Ζόραν Ζάεφ στον απόηχο του «φρένου» της ΕΕ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις τόσο της Βόρειας Μακεδονίας, όσο και της Αλβανίας βυθίζουν τη χώρα στην αβεβαιότητα.

«Θα ανοίξουμε και πάλι το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών»

«Αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση η προτεραιότητά της θα είναι να βάλει τη «Μακεδονία» σε μια γρήγορη πορεία προς την ένταξη στην Ευρώπη. Αν το πετύχουμε αυτό, θα είναι ευκολότερο να ανοίξουμε και πάλι αυτά τα θέματα» δηλώνει το στέλεχος του VMRO.

«Σε περίπτωση που το VMRO-DPMNE καταλάβει την εξουσία το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ανοίξει και πάλι» διαμηνύει ο γραμματέας διεθνών σχέσεων VMRO, Μίτσκο Μιτσούνσκι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Παύλου Τσίμα «Αποτύπωμα» που θα προβληθεί τα μεσάνυχτα.

«Θα είναι ευκολότερο, αν είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμο μέλος» ισχυρίστηκε.

«Είμαι »Μακεδόνας» από τη »Μακεδονία»»

«Η δυνατότητα υπάρχει με νομικά μέσα και η υλοποίησή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών» υποστήριξε το στέλεχος του VMRO.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «σας εγγυώμαι ότι όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα».

«Αυτό, όπως είπα, πηγάζει από το βασικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Αλλά και από το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ποιος είμαι… Είμαι ‘’Μακεδόνας’’ από τη ‘’Μακεδονία’’. Και δεν νομίζω ότι είτε πολιτιστικά ή λεξικογραφικά είτε με άλλο τρόπο, αυτό δε θα αλλάξει ποτέ σε αυτή τη χώρα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr