Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι συμβαίνει με κατώτατο μισθό και 13η σύνταξη : Γιατί τσακώνονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Τι συμβαίνει με κατώτατο μισθό και 13η σύνταξη : Γιατί τσακώνονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα μια προεκλογική απάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Σταϊκούρα και Πέτσα για την αύξηση στον κατώτατο μισθό και 13η σύνταξη. Τι ακριβώς είπαν ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Γιορτινός» καβγάς μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε και το «μενού» της αντιπαράθεσης αφορά τον κατώτατο μισθό και την 13η σύνταξη σε συνέχεια των αντιπαραθέσεων για το ύψος του ποσού και  τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

«Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των εργαζόμενων και των συνταξιούχων… ξεχείλισε από τα δώρα του κ. Μητσοτάκη. Τρομάζουμε στην ιδέα τι θα σκεφθεί να τους κάνει για την Πρωτοχρονιά» σχολίασε δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα στην ΕΡΤ όπου άφησε να εννοηθεί ότι δεν επίκειται άμεσα αύξηση του κατώτατου μισθού και η φράση του Στέλιου Πέτσα στον ΑΝΤ1, ότι δεν υπήρξε 13η σύνταξη αλλά ένα ψηφοθηρικό επίδομα που δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Μαξίμου κάνοντας λόγο για «ακόμα μία απάτη της κυβέρνησης». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι υπάρχει νέα αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος προεκλογικά είχε δεσμευτεί για διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης ποσοστιαία αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πάγωμα σε βάθος τετραετίας;

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η δέσμευση αυτή αφορά έναν κατώτατο μισθό που δεν είχε αυξηθεί όσο αυξήθηκε καθώς όπως ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας «ξαφνικά η προηγούμενη κυβέρνηση το Φεβρουάριο πήγε και αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11%, όπου ουσιαστικά ενσωμάτωνε εκεί μέσα την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα έπρεπε να γίνει σε βάθος τριετίας ή τετραετίας με βάση τους ρυθμούς μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας. Άρα έχουμε ήδη μια αύξηση του κατώτατου κατά 11%».

Στο ερώτημα αν τελικά θα αυξηθεί εκ νέου και πότε ο κατώτατος μισθός ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι το θέμα αυτό θα αξιολογηθεί ανάλογα με τα δεδομένα της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει με την εξέλιξη του καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράμετροι.

Τα πυρά ωστόσο του ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται και κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς η Κουμουνδούρου στην ανάγνωση του δηλώσεων του κ. Πέτσα για την 13η σύνταξη βλέπει την προαναγγελία της περικοπής της.

Περικοπή;

Ερωτηθείς για το αν θα διατηρηθεί η 13η σύνταξη, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε 13η σύνταξη, αλλά ένα ποσό που δόθηκε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει στον προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό που θα δοθεί και το 2020 στους συνταξιούχους, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει συγκεκριμένα:

«Ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Πέτσας ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτοντας με περίσσιο θράσος ακόμα μία απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά και το φιάσκο με το κοινωνικό μέρισμα.

Ο μεν κ. Σταϊκούρας είπε ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης κάθε χρόνο, αλλά τελικά δεν θα το κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε 11% το 2019, άρα καλύφθηκε η υπόσχεσή του για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια!

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανύπαρκτη και «προεκλογικό επίδομα» τη μόνιμη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάστηκε να ψηφίσει μέχρι και η ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η κυβέρνηση σκοπεύει να την καταργήσει».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024