Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tsunami και ελιές

Tsunami και ελιές

Ο Μάκης Βορίδης τοποθέτησε τον καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Παράκτιας Μηχανικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνο Συνολάκη, στην ομάδα εργασίας για τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις ελαιοκαλλιέργειες της Κρήτης ως τακτικό μέλος

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, με απόφασή του τοποθέτησε τον καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Παράκτιας Μηχανικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνο Συνολάκη, στην ομάδα εργασίας για τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις ελαιοκαλλιέργειες της Κρήτης ως τακτικό μέλος.

Ο καθηγητής Συνολάκης, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2016, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και σπούδασε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, ενώ από το 1997 είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και από το 2004 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνών στη σεισμολογία, στην ωκεανογραφία και ιδιαιτέρως στα αποτελέσματα σεισμών και παλιρροϊκών κυμάτων.

Οπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ανέπτυξε το υπολογιστικό μοντέλο προσομοίωσης ΜΟSΤ για την πρόγνωση της διάδοσης των παλιρροϊκών κυμάτων. Εξήγησε τις διαφορές μεταξύ μακρών κυμάτων που προξενούνται από κατολισθήσεις και αυτών που προξενούνται από σεισμούς. Σχεδίασε και ανέπτυξε τους επίσημους χάρτες αντιπλημμυρικής προστασίας της Πολιτείας της Καλιφόρνιας από παλιρροϊκά κύματα.

Τώρα τι μπορεί να γνωρίζει από ελαιοκαλλιέργειες, κανείς δεν ξέρει…. Για όσους έθεσαν το ερώτημα, η απάντηση του υπουργείου είναι «με την απόφασή του αυτή ο κ. Βορίδης ενισχύει περαιτέρω τη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία απαρτίζεται από κορυφαίους επιστήμονες και εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Κρήτης, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο πλαίσιο μελέτης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις ελαιοκαλλιέργειες της Μεγαλονήσου».

Το γεγονός είναι ένα: ότι κ. Συνολάκης έχει συντονίσει σημαντικό αριθμό ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα του. Ιδρυσε το 1995 το πρώτο Tsunami Research Center στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Οι πρόσφατες εργασίες του επικεντρώνονται στις συνέπειες από τη διάβρωση των ακτών στην Ελλάδα λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και άλλων ανθρωπογενών παραγόντων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024