Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στ’ αλήθεια, μας κακομαθαίνετε κύριοι πρέσβεις!

Στ’ αλήθεια, μας κακομαθαίνετε κύριοι πρέσβεις!

Το ευγενές άθλημα της υδατοσφαιρίσεως, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως πρέπει να αποκαλείται εθνικό, δεν ξανατραβά προς τη δόξα, διότι έχει θρονιαστεί στις δάφνες του και δεν το κουνάει ρούπι από εκεί!

Δεν ξέρω για τα πολιτικά, τα οικονομικά και τα συμπαρομαρτούντα αυτών, αλλά στα αθλητικά όντως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά…

Ειδικώς δε στο γουότερ πόλο, ούτε λίγο καιρό ξαποσταίνει!

Το ευγενές άθλημα της υδατοσφαιρίσεως, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως πρέπει να αποκαλείται εθνικό, δεν ξανατραβά προς τη δόξα, διότι έχει θρονιαστεί στις δάφνες του και δεν το κουνάει ρούπι από εκεί!

Τούτου δοθέντος, «μπράβο ρε πόλο», όπως φώναζε κάποιος τον Αύγουστο του 1996 στον νυν ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά, όταν επέστρεφε η ολυμπιακή αποστολή από την Ατλάντα!

Πλάκα πλάκα μέσα σε λίγες ώρες, από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής χορτάσαμε από δόξα, δημοσιότητα και οικουμενική διαφήμιση της αθλητικής πραμάτειας μας…

Την αρχή έκανε στο Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος έβαλε 5/8 τρίποντα, οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Λέικερς σε ένα ματς που έμοιαζε με πρόβα τελικών του ΝΒΑ και πήρε το σκαλπ του ΛεΜπρον Τζέιμς!

Λίγες ώρες αργότερα στο Αμπου Ντάμπι ο Στέφανος Τσιτσιπάς με come back μετά το χαμένο πρώτο σετ έριχνε στο κανναβάτσο τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Και προτού κατακαθίσει αυτός ο κουρνιαχτός, ερχόταν πάλι από τον αραβικό κόσμο το πιο θριαμβευτικό μαντάτο: η Εθνική Νέων Ανδρών της υδατοσφαίρισης νικούσε τη Σερβία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Κουβέιτ, διατηρώντας τα σκήπτρα από τον προ διετίας θρίαμβό της στο Βελιγράδι!

Σιγά τα ωά βεβαίως, διότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει εκείνος ο παλιός δημοσιογραφικός κανόνας που θεωρεί είδηση το δάγκωμα (όχι του ανθρώπου από τον σκύλο, αλλά) του σκύλου από τον άνθρωπο: αυτή η υπέροχη ομάδα μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να αναρριχηθεί σε ισάριθμους θρόνους!

Αναγορεύθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το 2017 και το 2019 και ενδιαμέσως, έτσι για… ξεκάρφωμα, κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Wow, που λένε και στη γειτονιά του Αντετοκούνμπο…

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024